Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem w mojej e60 wyświetlił się błąd lewy tył stop, są tam diody led cała lampa działa tylko nie ma migacza, stopu i cofania, prawa lampa działa bez zarzutu, tak samo z przodu jest wszystko ok, czy spotkał się ktoś z forumowiczów z czymś takim proszę o pomoc
Opublikowano

Zdemontowałem całą lampę lewą tył, podłączyłem ledy pod 6v i świecą bez problemu, co zauważyłem, jest tam z tyłu przy wiązce z lampy jakiś przekaźnik, najgorsze to ze on nie ma oznaczenie i on brzęczy, jak załączę kierunkowskaz to ten przekaźnik dalej brzęczy ale z przerwami tak jak migają kierunkowskazy

pomoże ktoś z tym????

wrzuciłem film

i zdjęcie https://imagizer.imageshack.com/img923/3835/gfL3Fx.jpg

Opublikowano

Wygląda mi to na moduł świateł od lamp DEPO lift. To prawda?

Jeśli tak to miałem kiedyś podobny problem i sprzedający wysłał mi moduł w ramach gwarancji. Zaoferował także możliwość kupna modułów oddzielnie L+R - 100zł. Generalnie 100.000 już przejechałem i nie było problemów.

Opublikowano
Wygląda mi to na moduł świateł od lamp DEPO lift. To prawda?

Jeśli tak to miałem kiedyś podobny problem i sprzedający wysłał mi moduł w ramach gwarancji. Zaoferował także możliwość kupna modułów oddzielnie L+R - 100zł. Generalnie 100.000 już przejechałem i nie było problemów.

Tak moduł świateł lift depo, tylko ze tego modułu nieidzie nigdzie znalezc zeby dokupic, masz namiary na tego sprzedajacego lub namiary na taki moduł??

Opublikowano

Sprawa rozwiązana padły te przekaźniki te moduły, dostałem takie od kolegi, miał takie na garażu i mu leżały w kącie gdzieś (szczęście w nieszczęściu)

niestety nie idzie ich dokupić osobno bez lamp LCI, jedna rzeczą którą należało zrobić to poprzekładać w kostce do lampy piny i wszystko działa jak należy zero błędów, także temat do zamknięcia.

dzięki e60_958 za podpowiedz :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano
Mam jeszcze mały problem teraz to zauważyłem mianowicie cala lampa teraz świeci na parkingowym a jak włączę idrive to gasna pozycyjne i jest blad spalonej zarowki stop w tej lewej lampie :shock: :shock: :shock: :duh: :duh: :duh: podpowie ktos cos?
Opublikowano

Jeżeli przekładałeś piny to pewnie wziąłeś moduł od prawej lampy. Tam moduły są per strona. Nie wiem - może się różnią między sobą dlatego masz pomylone światła.

Ja pisałem w sprawię modułów do mhmtuning - znajdziesz w google bądź allegro. Ale to było w 2018 roku. Zapytaj może mają jeszcze na sprzedaż.

Jak nie pali Ci się kierunek - porusz białą wtyczką przy lampie

Jak nie pali Ci się stop i masz błąd to sprawdź żarówki. Tam są specjalnie żarówki i one lubą się poprzepalać. Ja wymieniłem wszystkie bo były nadjarane.

Cofanie też sprawdź żarówki najlepiej.

Opublikowano
No właśnie moduł dostałem od znajomego miał taki na garażu piny poprzestawiałem tak samo kolorami jak było w tym wcześniejszym module który się zepsół w tej samej lampie, i na parkingowym jest fajnie świeci cała lampa a zalanczasz idrive i gasną pozycyjne i włącza się ten błąd świateł tył stop masakra jakaś :duh: wszystkie żarówki i Ledy sprawdzałem na krótko w lampie i wszystko dziala, już niewiem no chyba że w tych kostkach od znajomego inne kolory odpowiadały by za inne piny? Nniz w tych starych ale zdaje mi się że powinno być to samo