Skocz do zawartości

Problem świateł e60 lewy tył led

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem w mojej e60 wyświetlił się błąd lewy tył stop, są tam diody led cała lampa działa tylko nie ma migacza, stopu i cofania, prawa lampa działa bez zarzutu, tak samo z przodu jest wszystko ok, czy spotkał się ktoś z forumowiczów z czymś takim proszę o pomoc
Opublikowano
  • Autor

Zdemontowałem całą lampę lewą tył, podłączyłem ledy pod 6v i świecą bez problemu, co zauważyłem, jest tam z tyłu przy wiązce z lampy jakiś przekaźnik, najgorsze to ze on nie ma oznaczenie i on brzęczy, jak załączę kierunkowskaz to ten przekaźnik dalej brzęczy ale z przerwami tak jak migają kierunkowskazy

pomoże ktoś z tym????

wrzuciłem film

i zdjęcie https://imagizer.imageshack.com/img923/3835/gfL3Fx.jpg

Opublikowano

Wygląda mi to na moduł świateł od lamp DEPO lift. To prawda?

Jeśli tak to miałem kiedyś podobny problem i sprzedający wysłał mi moduł w ramach gwarancji. Zaoferował także możliwość kupna modułów oddzielnie L+R - 100zł. Generalnie 100.000 już przejechałem i nie było problemów.

Opublikowano
  • Autor
Wygląda mi to na moduł świateł od lamp DEPO lift. To prawda?

Jeśli tak to miałem kiedyś podobny problem i sprzedający wysłał mi moduł w ramach gwarancji. Zaoferował także możliwość kupna modułów oddzielnie L+R - 100zł. Generalnie 100.000 już przejechałem i nie było problemów.

Tak moduł świateł lift depo, tylko ze tego modułu nieidzie nigdzie znalezc zeby dokupic, masz namiary na tego sprzedajacego lub namiary na taki moduł??

Opublikowano
  • Autor

Sprawa rozwiązana padły te przekaźniki te moduły, dostałem takie od kolegi, miał takie na garażu i mu leżały w kącie gdzieś (szczęście w nieszczęściu)

niestety nie idzie ich dokupić osobno bez lamp LCI, jedna rzeczą którą należało zrobić to poprzekładać w kostce do lampy piny i wszystko działa jak należy zero błędów, także temat do zamknięcia.

dzięki e60_958 za podpowiedz :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano
  • Autor
Mam jeszcze mały problem teraz to zauważyłem mianowicie cala lampa teraz świeci na parkingowym a jak włączę idrive to gasna pozycyjne i jest blad spalonej zarowki stop w tej lewej lampie :shock: :shock: :shock: :duh: :duh: :duh: podpowie ktos cos?
Opublikowano

Jeżeli przekładałeś piny to pewnie wziąłeś moduł od prawej lampy. Tam moduły są per strona. Nie wiem - może się różnią między sobą dlatego masz pomylone światła.

Ja pisałem w sprawię modułów do mhmtuning - znajdziesz w google bądź allegro. Ale to było w 2018 roku. Zapytaj może mają jeszcze na sprzedaż.

Jak nie pali Ci się kierunek - porusz białą wtyczką przy lampie

Jak nie pali Ci się stop i masz błąd to sprawdź żarówki. Tam są specjalnie żarówki i one lubą się poprzepalać. Ja wymieniłem wszystkie bo były nadjarane.

Cofanie też sprawdź żarówki najlepiej.

Opublikowano
  • Autor
No właśnie moduł dostałem od znajomego miał taki na garażu piny poprzestawiałem tak samo kolorami jak było w tym wcześniejszym module który się zepsół w tej samej lampie, i na parkingowym jest fajnie świeci cała lampa a zalanczasz idrive i gasną pozycyjne i włącza się ten błąd świateł tył stop masakra jakaś :duh: wszystkie żarówki i Ledy sprawdzałem na krótko w lampie i wszystko dziala, już niewiem no chyba że w tych kostkach od znajomego inne kolory odpowiadały by za inne piny? Nniz w tych starych ale zdaje mi się że powinno być to samo