Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zamówiłem już samochód u dealera - M135i, produkcja przewidziana na trzeci tydzień bieżącego roku. Z wybranych opcji m.in "481 - Sportowe fotele przednie", nie mylić ze "Sportowymi fotelami przednimi M", które mają zintegrowany zagłówek.

Dodatkowo dokupiłem "488 - Podparcie lędźwiowe przód".

W wolnym czasie snuję się trochę po forum i zauważyłem wątek z niewygodnymi fotelami w serii "3" (https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=373568)

Nie ukrywam, że sam mam problem z plecami i trochę się przestraszyłem, tego, że będę miał podobną sytuację jak już odbiorę samochód.

Czy ktoś kto już jest w posiadaniu F40 może się wypowiedzieć na temat fotela kierowcy? Interesuje mnie głownie wygoda, czy nie macie problemów z plecami po dłuższej jeździe i jak oceniacie te fotele w porównaniu do innych foteli.

Zaznaczam, że w ogóle nie miałem możliwości sprawdzić foteli w F40, bo nie było żadnej w salonie w czasie gdy zamawiałem.

Pozdrawiam,

Bartosz

Opublikowano
Ja mam akurat te "sportowe przednie fotele" ale bez podparcia lędźwiowego. Zero bólu pleców na trasach jakie robię czyli do 800-900 km dziennie. Przesiadłem się z audi, gdzie musiałem wozić specjalną poduszkę, bo ból był taki, że ledwo wysiąść z auta mogłem po takiej trasie. Tutaj zero problemów.
Opublikowano

Plecy ok ale jak dla mnie siedzisko ma zbyt mała regulacje wysokości przedniej części i przez co nie podpiera dobrze uda nawet z wysuniętym siedziskiem. Porównuje to do astry k gdzie siedzisko miało dużo większa regulacje. Jeśli obawiasz się o plecy to nie ma czego, dobrze podpiera. :) Oczywiście mowię o fotelach sportowych ale nie tych m z zintegrowanym zagłówkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Mam fotele sportowe zwykłe (nie m ze zintegrowanym zagłówkiem). Mam też w nich podparcie lędźwiowe. Jako, że mam problemy z plecami to też obawiałem się jak będzie na dłuższych trasach. Jestem bardzo zadowolony. Nie wiem czy w regulacji ręcznej jest tak samo bo mam elektryczne, ale bardzo dokładnie i precyzyjnie mogę je wyregulować. Dużą robotę robi podparcie lędźwiowe. Całość dla mnie bardzo wygodna. Lecz przyznam, że chyba (zbyt krótko jeździłem tylko jazda testowa) fotele sportowe m są jeszcze lepsze.

Na marginesie - nie wiem czy to coś da, ale w porównaniu do foteli w hondzie civic (VIII) te są dużo lepsze. Natomiast w volvo miałem wrażenie, że siedzę bardziej na fotelu w salonie niż w fotelu kierowcy w aucie (średnio mi to pasowało).

Te w 1-dynce bardzo mi odpowiadają.

Opublikowano (edytowane)
Dzięki za odwiedzi Panowie. Jak odbiorę moją "jedynkę" to z pewnością podzielę się informacją jak mi się podróżuje. Edytowane przez The Unsub
Opublikowano
Mam 191 cm wzrostu, fotele sportowe są super, mam pełną elektrykę i regulacja ok. Te z zintegrowanym zagłówkiem były dla mnie bardzo niewygodne.