Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem mianowicie z silnika dochodza dziwne stuki wymienione popychacze bo cykaly mechanik stwierdził że do wymiany, kompresor klimy, vanos ssący wszystko było okej ok 2 tygodnie a teraz takie dźwięki jest ktoś w stanie ocenić cóż to może być? Moc wszystko jest Przepraszam za interpunkcję pisane na szybko na tel :x pomocy chłopaki jakieś sugestie?

E60 n52b25 218km 2006r bez gazu przebieg 170 tys na blacie po raportach ASO do 2020 wychodzi że Ori

Opublikowano

Dźwina sprawa.

Miałem kiedyś też problem z popychaczami i po filmikach które wrzuciłeś postawiłbym też najpierw na nie.

Ale skoro mówisz, ze masz wymienione to coś nie halo.

A jak zrobisz dłuższą trasę gdzie silnik się rozgrzeje itp to dalej stuka?

Opublikowano
Wcześniej tak było że ucichalo wczoraj ten dźwięk się nasilil i bałem się jeździć dalej z tym stukotem może wadliwy którys i nie h rozbiera słyszałem też teorię że 200ml oleju brakuje i taki objaw może być już ręce mi opadają..
Opublikowano

Ogółem podobno te silniki z tego rocznika mają problemy z głowicami.

Nie chce tutaj do niczego cię namawiać, być może nie mam racji, ale ja bym spróbował delikatnie się przejechać jakieś 10 km i zobaczył czy to ustanie. Być może wtedy szklanki napełnia się olejem i będzie ok na jakiś czas.

A jakie trasy ogółem robisz? Jak krótkie to moze być też znak.

U mnie np. Mimo ze miałem wymienione też na nowe jak raz zagadałem się z kumplem i auto stało sobie z 25 min odpalone na wolnych obrotach to też zaczęły stukać. Pojechałem trochę dalej na małą przejazdzke (jechałem normalnie bez butowania) i ustało i do tej pory cisza.

Wcześniej natomiast jak miałem uszkodzone je, to jedna trasa długa i miałem spokój na 3 dni bo na ogół robię krótsze trasy po 2-3 dniach waliło tak samo mocno i wtedy musiałem zrobić dłuższą trasę, aby nabić je olejem i wtedy znów mogłem jeździć bez stuków.

Także decyzja należy do ciebie i jak się zdecydujesz na przejadzke to daj znać czy coś poprawiło się czy nie.

Opublikowano
Pojechałem ok 5km niby ucichło póki co zobaczymy jak ostygnie i rano odpalę myślisz że to jakiś wadliwy którys z nich by był? Bo przed wymianą jazda taka sama odcinkowa była a tu po wymianie takie cyrki czy coś innego?..
Opublikowano
Jak ucicho to myślę, ze to jest powodem. Pojechałbym kolejnym razem trochę dalej aby dobrze się nabily. Ogółem dobrze zrobic chociaż raz na tydzień dłuższy odcinek dla dobra silnika.
Opublikowano
Okej zrobię jutro jakąś większą trasę :p tylko zastanawia mnie że wcześniej czegoś takiego nie było :x więc może któryś jednak jest szurnięty że takie akcje robi dzięki wielkie za porady :P