Skocz do zawartości

Lekarstwo na falujące obroty przy inst.gazowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zaczeły mi strasznie falować obroty na gazie od 500 do 1000 obr/min,benzyna obroty idealnie, a mam zwykłą instalację i przez dwa lata nic się nie działo.

Pojechałem do gazowników którzy wszystko posprawdzali co mogło wpływać na falowanie obrotów i do niczego nie mogli się przyczepić np.brudny krokowiec,świece itd.No i panowie gazownicy założyli mi tzw. stabilizator wolnych obrotów i jak ręką odjął w tej puszczce jest śrubka do regulacji wolnych obrotów,ustawił na 850 i rewelacja.A wpiął ten stabilizator w przewody od krokowca

Pozdrawiam

Opublikowano
Ciekawa sprawa, u mnie obroty faluja od zawsze i nawet przestalo mi to przeszkadzac bo mam dosc szukania przyczyny, nie wiesz czy podejdzie taki wynalazek do kazdego auta?
Opublikowano
taki wynalazek jest do kazdego auta na gaz. Koszt to okolo 80 zl jezlei dobrze pamietam. W kazdym lepszym pkcie zakaldania instalacji maja takie cudo.
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Mily.Wystarczy aby był silniczek krokowy i jeszcze jedno wymontował mi ten silniczek krokowy ale od gazu i zamontował zwykłą śrubę gyż podczas jazdy w korkach też mi falowała a impuls z tego silniczka za późno dochodził do kompa.

Pozdrawiam

Opublikowano
witam kolegow,moze wrzucicie foto tego urzadzonka lub nazwe fabryczna lub jakis symbol, oznaczenie tego ustroistwa. :cool2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
Ten stabilizator jest dobierany do instalacji nie jest to tak że pasuje do każdej instalacji.Ale dziś rano znowu mnie zaskoczyła bo zaczeły falować obroty w przedziale 1000-700 ale tylko na zimnym silniku jak już się dobrze rozgrzała wszstko wróciło do normy.Wieci może co to może być,że faluje na zimnym a na ciepłym już nie?