Skocz do zawartości

Uszkodzony zegar temp. silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie kupiłem auto z uszkodzonym zegarem tem. silnika gdy odpalalem zimny motor pokazywał polowe lub full i w czasie jazdy sobie skakał po skali i drgał. Dostałem od kolegi zegary od diesla rozkreciłem i wymontowałem zegar tem. silnika teraz gdy odpalam rano silnik pakazuje polowe i z biegiem czasu pokzuje na osotania biala kreske. Moje pytanie jest gdzie jest czujnik temp. silnika ? gdzies w bloku ? zdaje mi sie ze w nim tkwi problem bo zegar raczej od diesla moze byc, cale nasze zegary w E30 sa elektroniczne czyli zegarek temp. działa raczej na zasadzie amperomierza wiec powinno byc ok chyba ze sie myle i musi byc od benzyny 2.0 ??
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano

Zostawie info dla innych na przyszłość. Tak więc kupiłem całe nowe zegary i okazało się ze teraz jest OK. Czyli zegary od diesla nie moge byc....

Mam pytanie do jakiej temp. na wskazniku powinna rozgrzac sie E30-stka 2.0 ? u mnie dochodzi max do połowy i myśle czy to nie jest termostat.

...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...