Skocz do zawartości

TEMPOMAT-problem nierozwiązywalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

ja już kilka razy o to pytałem na forum jak naprawić tempomat i była..... cisza.

Odwiedziłem więc w W-wie kilku "fachowców" / mi.in Piaseczno, Ojcowska, Rzemieślnicza- a więc śmietanę, których wszyscy na Forubo za diagnozę chwalą / i poza mądrzeniem się nic nie zrobili, a z Ojcowskiej poszli dalej, która i tak nic twórczego nie wniosła wzięli kasę (100zł) ,a najlepszą radę jaką usłyszałem to wymieniać po kolei :przełącznik , silniczek, a pewno na końcu sterownik, więcej nic się juz nie wymieni, bo nie ma. Wtedy wszystko będzie na 102.

Szukam więc używki i w ten sposób dojdę do tego sam, a więc taniej

Tylko po co mamy warsztaty? Coraz częściej zadaję sobie to pytanie i moja odpowiedź brzmi: do wymiany części, a nie naprawy.

pozdrawiam niestrudzonych w bojach :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

Edytowane przez Biotit
Opublikowano
Podzielam twoją opinię ja do warsztatu jadę jak wiem co jest popsute i co mają wymienić pokazuje im palcem bo jak mają sami dumać nad diagnozą to słysze ,,a może to a może tamto''. Może masz jakiś warsztat do polecenia w Wawie? Bo ja narazie takiego nie znalazłem. Pozdrawiam
BMW forever!!!
Opublikowano

witaj

tak znalazłem taki warsztat w W-wie, nie ma go na liście polecanych na Forum, gość odnawia stare auta, a że jest pasjonatem i właścicielem kilku po kolei BMW w kilku rzeczach mi pomógł i nie złupił finansowo. Jak nie wie, to wyraźnie o tym mówi, a nie mądrzy się jak "INNI WIELCY WIRTUOZI KLUCZA NASADOWEGO". A co najważniejsze Gość /bo tak go można z pewnością nazwać/ jest bardzo przystępny cenowo. A do tego czysty i dokładny.

Temat mojego Tempomatu określił: do wymiany przełącznik ( Krzyżak go ułamał) i silniczek (jak nawinął sprężynę, to się nie wyłączał, choć elektromagnes zadziałał, po prostu wyrobiła się jedna z zębatek)

A ja szukałem nadzieji w Serwisach BMW i do tego w W-wie- teraz już nie mam złudzeń. Tam się nie naprawia, tam się tylko wymienia.

Opublikowano

Opinię o warsztatach potwierdzam - nie naprawiają tylko wymieniają.

Ja też zwykle jadę z gotową diagnozą, żeby bez potrzeby nie wymienili pół samochodu.

W wymienianiu korzystam z usług Czarka Zalewskiego - ul. Burakowska (niedaleko CH Arkadia). Przynajmniej wymienia solidnie i nic dodatkowo nie psuje. A czasem nawet coś rozbierze i naprawi.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

witam ponownie,

Gość ma imię Piotr i powiedział mi, że chętnie pomoże.

Jeśli ktoś chce - mogę na prive podać Jego nr telefonu