Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie odnośnie montażu przedniej kamerki samochodowej. Chodzi mi dokładnie o przejście kablem wokół słupka A.

Na tym filmie dokładnie mowa o co mi chodzi - co prawda na przykładzie AUDI ale to nie ma znaczenia.

(timeline 0:50)

W moim BMW 4 słupek wygląda tak na załączonych zdjęciach.

https://drive.google.com/drive/folders/1S4eDVgkHORv3sJlHFXM_ojrvAubIbIO6?usp=sharing

Jak widać napis AIRBAG jest tylko między nawiewami. Nie ma go na słupku.

Jak waszym zdaniem powinienem poprowadzić kabel do kamerki? Plan mam taki żeby poprostu zejść nim w uszczelce i dalej pod dywanikiem do środkowego schowka i tam podłączyć go pod istniejący port USB. Chodzi mi o to czy powinienem demontować słupek i poprowadzić kabel nad kurtyną (o ile jest) czy nie?

np. na tym filmie:

w pierwszych 10 sekundach jeśli wolno klatka po klatce się sprawdzi to widać, że na słupku A nie ma napisu ani emblematu AIRBAG a jednak poduszka była...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ściągnij osłonę słupka A i wciśnij przewód pod kurtynę...
Opublikowano
Ściągnij osłonę słupka A i wciśnij przewód pod kurtynę...

Ale jak się go ściąga? Mam podważyć osłonę słupka przy podsufitce aż nie wiem wyskoczy z zatrzasków czy jak?

Opublikowano

Zrobiłem tak jak na załączonych zdjęciach:

https://drive.google.com/drive/folders/1SXbkPiO47cq7uqcvNAkmej-ULhCmTcXi?usp=sharing

Kabel jest poprowadzony ponad kurtyną ale nie ponad tą wiązką kabli. Nie dałem rady jej na tyle odgiąć żeby przecisnąć tam wtyczkę od kabla, bo też i dostęp jest tam wąski.

Generalnie chodzi tylko o tą białą kurtynę? czy to czarne to nie jest wiązka kabli tylko element poduszki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdjęcie maskownicy to minuta roboty, założenie również...

Warto zastanawiać się czy kurtyna otworzy się w prawidłowy sposób...?!?

Opublikowano

Nie wiem czy warto się zastanawiać...

W każdym razie poprowadziłem kabel tak jak na zdjęciach by nie wadził kurtynie. Chodzi mi tylko czy w samym rogu przy krańcu szyby wzdłuż słupka to czarne to wiązka kabli czy też element poduszki który się otwiera przy odpaleniu kurtyny...?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Planuje zamontować kamerkę na przedniej szybie za lusterkiem oraz nawigację z Yanosika z lewej strony kierownicy koło nawiewu. Pytanie mam o zasilanie tych dwóch urządzeń, gdzie się podpiąć w instalacje ? Nie chce używać do tego wejścia usb i zapalniczkę .

Pozdrawiam