Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Panowie mam taki mały (chyba) problem, otóż podczas spokojnej jazdy jest jak najbardziej wszystko ok. Jednak gdy bardzo delikatnie dodaje gazu czuć jak całe auto drga, wydaje takie dziwne głuche tłuczenie. Powymieniałem już poduszki silnika, skrzyni dodatkowo łącznik elastyczny wału i dalej to samo. Dodam ze obroty nie skaczą tak jak to ludzie pokazują na filmikach przy padniętych konwerterach. Robiłem ostatnio geometrię kół i mam wrażenie, że po tym problem się nasilił jednak to może tylko moje paranoje. Ktoś spotkał się z tym już? Może to jednak ten cholerny konwerter? Pozdrawiam.

Opublikowano
Obstawiam jednak konwerter , mam te same drgania u siebie, ale bez tego tłuczenia, nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie te drgania występują raczej tylko na zimnym oleju i nie są regularne i tylko przy niskich obrotach tak miezdy 1500 a 2000 , ewentualnie sprawdź jeszcze koło pasowe .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Także mam problem z drganiem aleja postoju. Przejawia się to pulsacyjnym nie jednostajnym drganiem. Miał może ktoś z was takie objawy? I co może być przyczyną? Auto to BMW e61 530d LCI