Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam mam do was wielką proźbe o pomoc !!!

mam kompota e46 z 2,2 motorem 170km seria, jechałem do pracy na noc palił normalnie ,po pracy rano juz nie zagadał kręcił ale nie chciał odpalic ,wziałem kompa i pokazał czujnik połozenia wału , mówie ok wymienie bedzie chodzić,holując lawetą troszke mi sie zawiesił bo jest na glebie ,chcialem go z rozruchu szarpnąć ,ale tylko bendix tykał a rozzruch nie ruszał ,mowie krecilem doscy długo to moze akuma padła ,cyk wymienialem ten czujnik,akume podładowałem dalej to samo cyka tylko bendix ,na krótko ze zwarą cos chce krecic ten rozruch ale nie ma mocy bo ledwo ledwo kręci , i teraz do was proźba zaczym wyciągne rozruch ( a jestem tam roboty zeby go wyjąć ) jakieś porady co moge sprawdzić jeszcze przed wyciagnieciem ? (bezpieczniki ok ,typowo pod rozruchu nie ma bezpiecznika ,masa,jak i plus jest okej ,zero luzu na kablach itp . Prosze bardzo o pomoc i doradzenie :)

Opublikowano
Pompę słychać jak przekręcasz kluczyk na zapłon ? W dolot możesz spróbować psiknąć plakiem (tylko za przepływką) i wtedy zobaczysz czy coś zagada. Jak zaskoczy to coś z dozowaniem paliwa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki czujnik położenia wału zamontowałeś? Spróbuj na kablach od drugiego auta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.