Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z odpaleniem e60 m47 gdy postoi przez noc to z rana jak wciskam start bez sprzęgła zapalają się kontroli i po około 5 sekundach chce odpalić z wciśniętym sprzęgłem tylko pyka przekaźnik i wyświetla się kontrolka świec żarowych dopiero po około 1 minucie mogę odpalić tzn dopiero reaguje przycisk start.Brak błędów,świece nowe ,stało się tak jak pojawiły się lekkie przymrozki .Koledzy miał ktoś podobny problem
Opublikowano

Moze sterownik swiec zarowych cos wariuje.

Sprawdz tez jakie masz napiecie startowe akumulatora po wlaczeniu zaplonu czy ci nie wariuje napiecie i po minucie dopiero wstaje na 11 i wyzej. W ukrytym menu na zegarach wszystko pokazuje temperature wody i napiecie aku.

Opublikowano
no kolego tak własnie wczoraj z kompem siedziałem i napięcie ok, tylko zastanawia mnie jedna rzecz wyświetla komunikat grzanie proszę czekać !! i tak z 2 minuty ,i wtedy za cholerę nie można odpalić tylko pyka przekaźnik dopiero jak mini eten czas to auto od strzała chodzi i o dziwo bardzo równo. Może faktycznie coś ze sterownikiem świec żarowych ale błędów nie ma żadnych -bardzo dziwna sprawa