Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znowu potrzebuję porady.

Otóż szukam kółek do e34. Aluminiowych 16" lub 17".

W/g instrukcji felgi powinny mieć offset (ET) = 20

Standartowo 205/65R15et20. Jak to jest z tym nieszczęsnym offsetem (w którą stronę go sie liczy) bo jak się dowiedziałem jest to parametr określający odsunięcie krawędzi wew koła od płaszczyzny powierzchni ze śrubami. Czasami razem z felgami są w zestawie krążki dystansowe, umożliwiające założenie felki do innego modelu (inny ET).

Często nawet na allegro w aukcjach z felgami piszą że pasują do modeli e34, e36, e46.... Z tego co wyczytałem one raczej mają inne offsety.

Czyli precyzuję pytanie:

Jakie są dopuszczalne parametry ET dla e34 ? a może nie ma to większego znaczenia?

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano

im wieksza wartosc ET tym kolo bardziej chowa sie w nadkole, felgi od e36 nie pasuja do e34, najlepiej w E34 wygladaja felgi z ET w okolicach 15.

A te krazki nie zmieniaja ET tylko otwor centrujacy..ET zmieniaje dystanse ale takiego rozwiazania nie polecam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D