Skocz do zawartości

Świeży posiadacz jedynki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 23 listopada, stałem się posiadaczem E87 , 118d 2005 r . Całe życie VAG, ale żonie sie spodobało i takie sobie zażyczyła a i mnie się maszyna podoba.

Jak to bywa na naszym i nie tylko rynku, szukajac ideału, poddałem się i zakupiłem w mniejszych funduszach ale taka do zaopiekowania się.

Kilka pytań świeżaka, na które nie znalazłem konkretnych odpowiedzi. Nie bijcie jeśli pytania tendencyjne..

Mam PDC, ale w wiadomym miejscu nie znalazłem modułu. Podejrzewam że ktoś go przeniósł? Gdzie najczęsciej są upychane? I skąd tam się może pojawiać woda, Lampy?

Chciałbym dołożyć oryginalny moduł BT do rozmów, (radio z otwieranym ekranem, nie potrafie jeszcze tych wersji identyfikować) jeśli jest możliwość także strumieniowania to było by fajnie. COMBOX ? Biorę jeszcze pod uwagę chiński moduł BT z mikrofonem...

Czy w tym modelu można już pobawić się w jakieś kodowania ? (np światła do jazdy dziennej ITP...)

Obecnie jest w praniu i etapowej korekcie.

W przyszlym tyg zrzucam heble i ida w piach i do proszkowego malowania, czy przy tej okazji gdzieś zajrzeć ? Napewno wymienię przewody gumowe i zerknę na koronki ABS , bo już kilka razy zaświeciły kontrolki.

Dodatkowo szukam kilka drobiazgów. typu poszycia słupków przód jasne, zaślepkę wycieracki tylnej, trójkątną osłonę uchwytu mocującego tylne oparcie prawe. filcową zaślepkę tylnej lampy prawej, o gumowych osłon sworzni wycieraczek (to jest osobne czy zespolone z podszybiem ?)

Fajnie jakby się znalazł ktoś z Tychów do szarpnięcia wiedzy, Oczywiście nie za darmo.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Moduł PDC ludzie zazwyczaj podwieszają wyżej, watpie żeby ktoś go gdzieś targal daleko. Działa ci to PDC? Masz przód i tył? Wyjechał z fabryki z PDC? Tutaj możesz rozkodować VIN

bimmer.work

Woda dostaje się albo przez lampy, albo kratka wentylacyjna z tyłu. Poczytaj, bo tematow jest od groma.

Do tej navi COMBOX nie podejdzie. Dopiero od CIC, czyli 2009 roku. Dla ciebie najtańsza opcja i chyba najwygodniejsza to zamiennik. Doposażenie w MULF dużo droższe i według mnie bezsensowne.

Masz FRM1, woęc nie da się tyle co na nowszych FRM2 i FRM3, ale swiatla do jazdy dziennej obsluguje. Strona z numerami części, bez ktorej sie nie obejdziesz to

Realoem.com

Czesto takie pierdoły, jak zaślepki sa tansze w ASO niż od miglanców z allegro. No i nowe.

Opublikowano
  • Autor

Lux, No właśnie rozebrałem cały tył, bo auto do prania poszło. I póki co, nie znalazłem nix, oprócz modułu haka. PDC tył, działa OK.

Wracając do BT, to jednak najlepszym rozwiązaniem będzie moduł BT pod AUX z mikrofonem :)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może niefabryczne PDC jest .
Opublikowano
  • Autor
Może niefabryczne PDC jest .

Pokazywało by wtedy wizualizacje ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wątpie. Żeby pokazywalo musi obslugiwać CAN. Idź po kablach od typnych czujników to znajdziesz moduł. Wątpie żeny ktoś go gdzieś dalego targał. W bagaźniku pod podłogą z tyłu może jest?
Opublikowano
  • Autor

HI

Znalazł się moduł PDC, skitrali go pod wygłuszeniem, nad nadkolem...

Póki co odszczurzony, korekta, ceramika, pranie, naprawa słupków, obszywanie kiery, zmiana gałki, zestaw startowy (płyny filtry itp) Heble w piaskowaniu i malowaniu, bo ktoś zeszpecił czerwonym kolorem...

AM-JKLXjiQAAjFGmfa_T1mAmtiuysOoU2pezHRoQZyDe-FBa-E9YwRlJJGPb7iWgyTXgXKgQhQsCIghy3UBYwvEaRgpXuTuJem_dsH8Qf-zkhX2Ll9cRQQrXlL0VRnoHoOw4pWmeL3mCSRvuadF6k8eF3fvm-A=w501-h667-no?authuser=0

AM-JKLVu4_sOVtu0IwfV4Z-lfgVsKgWXA_yZkKjQKBRs46uFTELBzqftjXICLs6b7f-3hLrgSlyypQgVEvMwuNklmRjwMh7Oo10dxPRGZuMah6ni31beajBZubyNajsvSHioeXcjXCEfiXaGbzAqAtVMPsL0HQ=w890-h667-no?authuser=0

AM-JKLWYDbVpvi_D0B749_FnoQXsV-DX9HAh_2S3q-y0lHmTsx9IBncQExukIm0yR4lKpBRcCINPUFbaqSYl0Za0iZYOtD7jcpaxfkK5pi-JDm-CvPNSi46iUQS0eq-Fa4_ruNOqmdBCSasswz--9iK5POZpfg=w890-h667-no?authuser=0

AM-JKLUI8Nh6mKamJy1bQMkjcuTrbHXo3hlYhdO28fLS_aehcZkvq3nIg_JTeHLgMlf-g-5la7foQitxpakRZzHLvBFYVYNCeVh5usjhqcBZ4nekHn_nmR4SEgmAICPgx_WaVrLAUlXWIRMTf8YznfzH4fKxug=w501-h667-no?authuser=0

AM-JKLW4h8Ga1jlbRaLstRE0BhTJ3g9KHNtV_ZTkXdAK5PfAiJZvf43YxdZUyNmg5xnvfvWYlnP_cZhbUvn1-IZMGVnZ3yySydyANZMqAhXcGY4u-L_ZYOfSya7vzN2FcN6dDmOaa_kUbwBdfcpd_zUigrPUPg=w501-h667-no?authuser=0

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Takie cos, lubimy :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

HI

Ciąg dalszy doprowadzania "auta bez wkładu" do normalności...

AM-JKLUlo6JwhScLrFMW0An1G-W75PSBRpxLMyiiBqOOVeZ5LJ2x0NP48lIq1u3vsmOin382sPGUwKlL5u_OKa4v94RIXEo3sU9w_ciSn59tYgcbZZbfdSYa-rz9AFGYBvvM1ml-xiIDpWJ2qhKf1vDb1DeLpg=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLXz4GsGoY8uMYRxHPLTN4L9IzdYmuueMKT_0j91OLZZ-LaoF-ViYOjp1n57RadsSwtgVdYB4Af8XMCjUNzCi_Z5CBTn62432Y02lGPMVR7ZoH2sAUYGtVVlTBGq56vCoFhUhaE1DbV0EhitIDIK65Xl6Q=w1293-h969-no?authuser=0

Oba termostaty, Nie trzymał temp...

AM-JKLXMv24-OTGHT_Yfz3fRPS61X9OTGppyWJEdSm9VVYXpQf3PwbjZkGY8r3bs7Bb81b9XqXBiFd5CScJbxzUZjsMDdmkU2MOzpftM-TynTFNHFmmj25G7pZ--O7XA0QmV4oWjGnQpgoV-9iU606f8sJuqKg=w1293-h969-no?authuser=0

Kiera :), słupki...

AM-JKLVbHxTe_oSnUZ2xvnUDjyNjJs_CKS5sgqjYQdOzowuI8CrpfQHmgtmSTFkhW6iczk4aN2v3uwYQ4osTaJXXv3ds1o5yTn-IPOleQ1d8qTp2uex_jGf8TX1qmIHwZzfSteDzn6HCmldJTvnMFgfcvXXWhg=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLVsewui5xC_1lKmGLSz7VsaDvXc3SROGSSFKUODBsoEGox9RxXH6LgoJZIqwFeSPbFHNKhp-c069gw5bUfbhv1I-s-OF2nDlC-ljEUoN8o0YclA-zxa6OZXA4JEF9QWBA8epqOjur01meSV98fKxGJBzQ=w728-h969-no?authuser=0

Heble po kapitalce...

AM-JKLWfPoQwn7SgxPd9f766ILUQ4bPdok0aO5p4EuM_O7sTDeF0M83stw8bgg7I3NdUHOpMbic3_dnXWtekzAobE8epC754ksCBEnkh-StLVhcIwilwpdJyQNWEWNMm4Qg6zLnERcQf9VcZjLjfxO9apZBh_w=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLUPkCwkGx4SoiVI8Mu_KibYqJolRvoUMpy6bMRyjxXepdeTP4ehw-vVykoYIAitrMaUWI5o4sX2stTXZZiW3PU31sLPTU61sBuM4OTIrlDY5bV728NUO4HVvAVvZTbZM2GpdfqLN0Rbw3agpe2meeJjrA=w1436-h1077-no?authuser=0

Jutro testy , nagrzewania silnika, ale chyba trzeba będzie zasłonić chłodnice :)