Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Jestem świeżym posiadaczem e91 (w sumie to moja zona ;) ). Wszystko super tylko postanowiłem wymienić radio z standardowego (wersja business) na takie z android (głównie ze względu na konieczność instalacji kamery cofania).

Kupiłem taki sprzęt: https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-bmw-seria-3-e90-e91-android-10-2gb-11470524208?snapshot=MjAyMS0xMS0yMlQxMTozODoyNy4xMzhaO2J1eWVyOzMxMzg1NDUzZWVlZGE4NmE4ZDFmODQ3MWQwMWM1ZWFlMTRlYTBiYmU5M2ZkZTE5MjllM2JmNGY1YTI5MGIwMTg%3D

Wszystko w porządku, nawet nieźle udało mi się to spasować (wbrew krążących opinii o takich zestawach- wystarczy trochę poprzerabiać..) gra ok (powiedzmy - wystarczająco do słuchania radia), ale:

- przestały "pipkać" czujniki cofania (na ekranie radia wyświetlają się czujniki, jest rysunek auta i animacja pokazująca że zbliżasz się do przeszkody, ale zero dźwięku.... - przeszukałem opcje w radiu i nic nie znalazłem - czy może ktoś spotkał sięz czymś takim?

- przestało działać sterowanie nadmuchem (posiadam climatronic) - prędkość nadmuchu mogę zmienić (słychać zmianę prędkości dmuchawy), panel jest podświetlony, niby wszystkie funkcje działają, wyświetlacz działa, ale nie mogę sterować kierunkiem nadmuchu- z żadnej kratki, ani z podszybia, ani na nogi - nigdzie nie wieje, jedynie z kratek na tylną kanapę coś wieje, ale zimne powietrze... wcześniej wszystko hulało .... - czy radio jest w jakikolwiek sposób połączone z climatroniciem? Czy wciskając panel na miejsce (trochę sił to wymagało) mogłem połamać jakieś ścieżki? Nigdzie nie znalazłem tej informacji - ale czy jest jakiś osobny bezpiecznik od sterowania klapek nawiewu?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Temat do zamknięcia, oba problemy rozwiązane. Jeszcze raz wszystko rozłączyłem, panel klimatronika rozebrałem, "przeleciałem " alkoholem do elektroniki oraz hotairem, przeczyścilem styki we wtyczkach, poskładałem do kupy i działa.... Gdzieś coś musiało nie łączyć.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Z androidami z za Uralu zawsze są jakieś problemy. Jak miałem Vw Touran-a wymieniłem 4, zawsze coś nie hulało. Jak odesłałem czwarte na reklamacje to kasy nawet nie oddali. Nigdy więcej