Skocz do zawartości

Problem Nowy wtrysk a silnik i tak stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, zregenerowałem w swojej e46 2.0d 150KM wtrysk, a pomimo tego silnik i tak stuka na tym jednym cylindrze, w programie korekty pokazują na jałowych obrotach 1,2 dla pierwszego, gdzie jest on po regeneracji, a na wyższych obrotach spada do 0.7/0.5, macie jakieś pomysły co mogło sie stać? Przy odpaleniu z rana dymi na biało i czuć niespaloną do końca ropę, złota na filtrze brak, szarpanie po wymianie wtrysku zniknęło.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To nowy czy zregenerowany w końcu? Jak to drugie to masz półśrodek, kasa wydana, trochę lepiej a nie tak jak być powinno, standardowo. Podkładka nowa? Wygrzana przed montażem? Jarzmo dokręcone 9 nm?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
To nowy czy zregenerowany w końcu? Jak to drugie to masz półśrodek, kasa wydana, trochę lepiej a nie tak jak być powinno, standardowo. Podkładka nowa? Wygrzana przed montażem? Jarzmo dokręcone 9 nm?

Przyczyna znaleziona, silnik leci do wymiany, więc teraz pytanie czy oznaczenie m47t a m47tue, jest jakaś różnica w tych silnikach? Mam m47t a do kupienia m47tue w dobrej kasie, czytałem W różnią się programem ale nie jestem tego pewnen, majster od BMW też tego nie wie