Skocz do zawartości

Nietypowy problem - Sonda lambda 330d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z odnalezieniem wtyczki sondy lambda w moim e46 330d 204KM

Produkcja 09.2003

Wydech był modyfikowany za poprzednika i nie mam pełnych informacji na temat przebiegu tych modów.

Mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy to prawda że nie wszystkie wersje miały sonde? Gdzieś coś takiego wyczytałem i nie mam potwierdzenia.

Nie mogę znaleźć nigdzie wtyczki sondy i tu pojawia się pytanie, Czy to tak zostało zaprojektowane czy "ktoś" to tak zaadoptował?

Samochód pali ponad 10l przy spokojnej jeździe i wali jak by to był stary jelcz co jest niedorzeczne bo miałem taką samą e46 to przy takich warunkach paliła 6l i wszystko było git.

Na pewno jest usunięty katalizator wiec to ma spory wpływ na zapach.

Jeśli chodzi o błędy to jedynie się pojawiają od usuniętych klap z kolektora dolotowego i bardzo sporadycznie od świec żarowych.(świece do wymiany)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że nie we wszystkich, skoro nie ma błędu to zapewne nie było jej fabrycznie. Jak masz euro3 to nie było sondy. Co do błędów świec to niekoniecznie one, z.rl reguły problemem jest sterownik świec.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, to znowu ja. Kontynuując wątek sondy, znalazłem dwie końcówki kabli leżące luzem za silnikiem od strony sterownika świec żarowych.

Wyglada to na końcówkę od sondy lambda i od sterowania elektrycznego turbiny. Niestety mój samochód to składak i stad wiele niewiadomych lecz powoli dochodzę do rozwiązania wszelkich problemów z tym samochodem.

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy dobrze myśle?

Dodam ze samochód muszę mieć w EURO 3 ponieważ mogę zakodować wtryski tylko „131” na 6 znaków IMA wiec prawdopodobnie wiązka jest z wyższej wersji

Tutaj zdjęcie wtyczek

https://ibb.co/pxxWwMq

• 1 miesiąc temu...