Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.

Sytuacja wygląda następująco.

Kupiłem e91 z niesprawnym wyswietlaczem navi, radio nie działało, lecz czujniki pdc przod i tyl na pewno były słyszalne. Wymieniłem radio na inne, i wyswietlacz zaczal dzialac, radio pieknie gra. Problem jest w tym, ze wyswietlacz nie pokazuje przedniego pola czujnikow PDC i nawet ich nie słychać. Tylne pole pokazuje i tył słychać. Domyślam się, że potrzebne jest kodowanie, patrzyłem ncs w module PDC i mam zaznaczone na 8 (kanałów) czujników, w jakich modułach jeszcze powinienem zrobić zmiany? Radio pochodzi z auta wyposażonego tylko w czujniki z tyłu.

Opublikowano
Zakodowałem moduł mask pustym plikiem man, czujniki na wyswietlaczu sie pokazaly, wszystko działa. Po tym kodowaniu zamknąłem auto i już nie otworzyłem z pilota( nie dało sie pilotem) lecz samym grotem z kluczyka. Auto w ogóle nie reaguje na otwieranie zamykanie z pilota, przycisk na desce otwiera i zamyka auto. Przeleciałem pustym manem rowniez moduł CAS i super powodzenie działa wszystko, obydwa klucze otwieraja, zamykaja. Po paru h znów ten sam problem. Co moge jeszcze zrobić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To problem nie zwiazany z radiem. Zobacz czy kable między klapa a buda po stronie pasażera sa całe.