Skocz do zawartości

Centralny zamek z kluczyka nie otwiera auta!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Miałem nastepujący problem. Nie mogłem otworzyc auta przyciskiem w kluczyku. Samochód mój nie ma zamków w drzwiach i nie było rady go nijak otworzyć. Dopiero przez otwór w bagażniku (ten wąski na narty) córka weszła do środka samochodu i też nie mogła od wewnątrz otworzyć klamkami, były wszystkie zablokowane. Dopiero otworzyła mi szybę w drzwiach kierowcy i musiałem wchodzić przez otwartą szybę. Po uruchomieniu auta centralny dalej nie działał. Dopiero po kilkunastu minutach udało się otworzyć przyciskiem w kluczyku. Przycisk w aucie do blokowania i otwierania drzwi również nie działał. Co może byc przyczyną takiego zblokowania centralnego zamka? Dodam że oczywiście baterie w kluczyku jednym i drugim są dobre a akumulator nowy. Proszę o podpowiedzi gdzie szukać przyczyny?
Opublikowano

W e46 bateria w kluczyku ładuje się wtedy gdy ten kluczyk znajduje sie w stacyjce. Z tego co wiem sa tam akumulatorki i raczej ich sie nie wymienia. Moim zdaniem miales rozładowany akumulatorek w kluczyku. Musisz zostawic klucze w stacyjce celem podładowania akumulatorka w kluczyku.

Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Opublikowano
U mnie w kluczyku są wymienne baterie o symbolu CR 2016 trzy voltowe, także to na pewno nie bateria. Dlaczego sie blokuje?