Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżdzę od 09.2021 BMW M340xi - auto świetne doskonale, się prowadzi, silnik i napęd robi robotę ...ale rozczarowują mnie troche hamulce (hamulce standard M )

Są jakby za miękkie , za późno zatrzymują auto - z dużym opóźnieniem ( pewnie po części to wina MILD Hybrid ) ale mimo wszystko przyzwyczajony jestem do ostrzejszych hebli

Auto ma 4 tys km , czy może po przejechaniu więcej kilometrów hamulce mogą nabrać lepszej skuteczności ?

Czy ktoś z kolegów robił jakiś upgrade hamulców , jeśli tak to na M performance BMW czy jakieś inne ?

Czy to ma sens przy masie ponad 1700 kg ? czy bedzie duża różnica ?

Opublikowano

Jeżeli masz pakiet M Technology to przednie tarcze hamulcowe są większe o standardowych hamulców M. Jeżeli nie zamówiłeś ich przy konfiguracji to trzeba zapytać delaera czy można je teraz oficjalnie zamontować.

Inna opcja to hamulce M Performance. Link na stronie BMW https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/konfigurator-akcesoriow._18-calowy-uk%C5%82ad-hamulcowy-m-performance3.html

Opublikowano

Mam pakiet M technology

ale i tak hamulce wydają mi się " za słabe" do tego auta

no właśnie myślę o wymianie na heble M performance wentylowane ,

czy ktoś miał/ testował wersje M Performance ?

czy dużo lepsze od standardowych hamulców w m340 ?

Opublikowano
Szkoda doplacac, roznicy wlasciwie nie ma. Te tarcze sa tylko nacinane, te otwory nie sa na wylot, klocki chyba troche inne bo popiskuja nieraz o czym ostrzegal sprzedawca. Cena 15 tys to kpina. U mnie zaczely lepiej hamowac po ok 7-8 tys km, na poczatku tez mi sie wydawaly nie halo , nie kupilem tamtych i nie zaluje. Moze na torze by byla roznica
Opublikowano

mam pakiet technology i tez mam czasami wrażenie ze hamulce są za miękkie ,strach pomyśleć jak auto by hamowało bez tego pakietu…

Ceramika z m3/m4 myśle by załatwiła sprawę :D

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Ceramika nie sprawdza się z kolei na mokrym ( w ostrym deszczu )

ale jakieś wększe tarcze wentylowane napewno trochę by poprawiły

Szukam i szukam ..... i nie mogę znaleść żadnej firmy która by profesjonalnie tuningowała sprzętowo furki BMW

Opublikowano

mam te mniejsze hamulce M (348mm i 345mm)... w serii było akceptowalnie..

po wrzuceniu przewodów w oplocie Hell, klocków Yellow Stuff i płynu Motul RBF jest bomba.. na Poznaniu idealnie robią robotę i można na prawdę pózno hamować... nie wyobrażam sobie sytuacji na drodze, w której by mi brakowało hamulca..