Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie jak w temacie czy można założyć opony zimowe runflaty na tę same felgi na których mam aktualnie runflaty letnie i po zimie założyć ponownie letnie czy przez skomplikowaną budowę opony tego typu muszę mieć oddzielną felge do zimowych?

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam,

pytanie jak w temacie czy można założyć opony zimowe runflaty na tę same felgi na których mam aktualnie runflaty letnie i po zimie założyć ponownie letnie czy przez skomplikowaną budowę opony tego typu muszę mieć oddzielną felge do zimowych?

Można ale jest małe ale. Im częściej będziesz je przekładać z felgi na felge tym gorzej dla opony. Oczywiście bez przesady ale jak trafisz na gamonia we wulkanizacji to za którymś razem opony mogą marnie skończyć (ja tak trafiłem)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście można zmieniać, ale dochodzą spore koszty za jednorazową wymianę.

I takie zmiany trzeba robić w sprawdzonych zakładach.

Najlepiej zakupić nawet używane felgi

Opublikowano
Oczywiście można zmieniać, ale dochodzą spore koszty za jednorazową wymianę.

I takie zmiany trzeba robić w sprawdzonych zakładach.

Najlepiej zakupić nawet używane felgi

Dokładnie. Kilka zmian i wyjdzie cena zbliżona do dodatkowego kompletu kół, które będzie mógł już sam sobie przełożyć w garażu.