Skocz do zawartości

PROBLEMY ZE SPRZĘGŁEM PO WYMIANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMOCY

Posiadam model 520i 24V rozsypało mi się łożysko oporowe w drobny mak...Wymieniłem całe nowe sprzęgło, docisk, łożysko (komplet sachs) jednak po wymianie mam problemy z biegami (ciężko wchodzą coś nie tak z wysprzegnieniem).Popełniłem błąd odkręcając przewód od wysprzęglika i zapowietrzyłem sprzęgło ale po dwóch dniach odpowietrzania myśle że jest odpowietrzone a mimo to biegi nie wchodzą tak jak wcześniej.Wykluczam wine wysprzęglika, nie cieknie i poracuje. Dowiedziałem się tylko ze winę za taki stan może ponosić gruszka na której pracuje łapa wysprzęglająca(była troche starta,...) Czy to możliwe i czy rzeczywiście jeżeli zetrze sie ta gruszka bo łapa ją wytarła moge miec problemy z wysprzegleniem? Z tego co sie orientuje jezeli tak to ta część jest wymienna z całym kołnierzem skrzyni...podobno można przerobić taką gruszkę od poloneza.Ktoś już robił takie patenty?

Z góry dziękuje za pomoc.

• 1 rok później...
Opublikowano
mam bmw 2.0 24v 1998 i powymianie kompletu sprzegla z lekkim oporem wchodza mi biegi, jak juz wrzoce jedynke i trzymam sprzeglo wcisniete to biegi wchodza bez zarzutu ,plyn hamulcowy mi nie ubywa ,mechanik powiedzial ze trzeba sprawdzic czy uklad jest szczelny....