Skocz do zawartości

Elektryczna klapa bagażnika - nie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam taki problem - elektryczna klapa bagażnika otwiera się normalnie, ale już przy naciśnięciu klawisza zamykania nie ma reakcji. Na komputerze brak jakichkolwiek błędów. Ktoś przerabiał temat i wie jak to naprawić i z czym jest problem?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli dół nie jest poprawnie zamknięty, to góra nie zacznie się zamykać po naciśnięciu guzika. Może tędy droga?

Otwórz i zamknij dół, dosyć zdecydowanie.

Opublikowano
Niestety bez zmian. W BMW też się dziwili, bo normalnie otwiera elektrycznie bagażnik ale nie chce zamknąć. Wydaje się jakby system myślał, że nie jest on do końca otwarty i klawiszem chce go otworzyć mocniej zamiast zamknąć. Na komputerze i po podłączeniu - 0 błędów. Jakieś pomysły?
Opublikowano

Tak kupiłem i właściciel mówił. Ogólnie mniejsza miejscowość to może faktycznie ich zagiął.

Mi też wydaje się, że nie powinno to być coś ciężkiego skoro się idealnie otwiera a przy zamykaniu drgnie do góry minimalnie i wróci do tej samej pozycji. No i brak błędu to potwierdza.

Dużo z tą adaptacją zabawy? Ktoś w Warszawie ogarnia temat? :) niestety przeszedłem z Audi i jestem zielony w kwestie kodowania.

Opublikowano
Dzięki :) kabelek już leci. Czy mógłbyś podpowiedzieć co konkretnie w programie ustawić/zakodować/zrobić adaptacje w kontekście tego zamykania klapy?