Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zadam teraz pytanie na ktore znam chyba odpowiedz :) ale zostalem o to poproszony a mienowicie czy golf IV 1,9 TDi z chipem (130 km) ma jakies szanse w wyscigu z BMW 325i (194 km) nie zebym sie chcial scigac :wink: czy diesel niby to "ciagnacy" juz od niskich obrotów moze choc na starcie nawiazac walke z BMW (moim zdaniem nie :wink:)
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano

z tym ze golf jest chyba lzejszy, zalezy tez chyba jaki to byl tuning

wiec kto wie

7.9 do setki ma sedan 325

a ile ma taki golf, nie wiem :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Moje 320 (150ps) z Leonem TDI (130 po chipe na 150) po 400m siedze mu 1metr od zderzaka. Jak dla mnie to golf nie ma najmniejszych szans. Co do startu to RWD ma lepsza przyczepność.
Opublikowano

VW Golf IV z silnikiem TDI o mocy 150 KM przyspiesza w 8,6 sec do setki, wiec taki pewnie w ok. 9,5 :wink:

Zakladajac, ze golfik faktycznie dyponuje moca 130 KM, a BMW przez lata troszke tych koni uciektlo, to calkiem mozliwym jest, ze przyspieszenie 0 - 100 km/h moze byc bardzo podobne :mrgreen:

Opublikowano
VW Golf IV z silnikiem TDI o mocy 150 KM przyspiesza w 8,6 sec do setki, wiec taki pewnie w ok. 9,5 :wink:

Zakladajac, ze golfik faktycznie dyponuje moca 130 KM, a BMW przez lata troszke tych koni uciektlo, to calkiem mozliwym jest, ze przyspieszenie 0 - 100 km/h moze byc bardzo podobne :mrgreen:

zakladajac ze ta wersja z 150 km jest wolnijesza od 325 (ok 8 sek do 100) to pewnie jest ze wersja 130 przegra z 325 i to mocno. diesle raczej sprinterami do 100 nie sa ale za to elastycznosca moze pokonac nawet wersja 130 km bmw 325 choc watpie :)

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg