Skocz do zawartości

Niebieski dym po odpaleniu na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jest to mój pierwszy post więc się przywitam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem E87 118d. Początkowo 122konie, po mapie 153 konie. Zauważyłem że po odpaleniu auta, puszcza bąka dymu. Kolor przypomina niebieski. Z tym że trwa to dosłownie dwie sekundy po rozruchu. Macie jakieś pomysły? Uszczelniacze? Odma? Załączam filmik który nagrałem dziś rano.

Pozdrawiam

Opublikowano
Uszczelniacze ,pod warunkiem że nie koloryzuje podczas jazdy
Opublikowano
  • Autor
Uszczelniacze ,pod warunkiem że nie koloryzuje podczas jazdy

Podczas jazdy żadnego dymu nic. Jesteś w stanie mi powiedzieć ile mniej więcej kosztuje naprawa uszczelniaczy?

Opublikowano
To zależy kto to zrobi ,taki co ogarnie bez zdejmowania głowicy czy ten co zdejmie i nabije kosztów ,same uszczelniacze cenowo cię nie zabiją,dobrze nie pamiętam ale w zeszłym roku płaciłem coś okoł 700 pln z tym że coś jeszcze robił mechanik oprócz uszczelniaczy oczywiście jakieś tam uszczelki trzeba zakupić , myślę że taka usługa wraz z częściami to max 900 pln
Opublikowano
  • Autor

Rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Dopytam jeszcze czy jest to naprawa która powinienem zrobić jak najszybciej, czy mogę ją odłożyć w czasie?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Turbina też umie tak . Zresztą niedawno gdzieś tu pisali że strona gorąca puszcza olej .
Opublikowano
Ale kolega pisze że po odpaleniu przez 2 sekundy zatem stawiam na olej który jest na tłokach i ulega szybkiemu spaleniu
Opublikowano
  • Autor
Dodam że zauważyłem dziś Olej na pokrywie zaworów i wokół korka oleju. Skąd on się tam wziął? Centralnie wokół wtrysków robi się bagno małe. Od czego zacząć?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak koło wtrysków to dwie opcje , cieknie paliwo , albo z powrotów albo z wysokiego cisnienia . Opcjonalnie uszczelki pod wtryskami wypaliło .
Opublikowano
To sprawdź jeszcze odmę może ciśnienie się wytwarzza i puszcza uszczelka podkorkiem a jak nie to tak jak kolega wyżej pisze dojście i powrót paliwa ostatecznie podkładki
Opublikowano
  • Autor
Odma wymieniona, pojeździmy zobaczymy. Jak na złość okazało się również turbo do robienia. Wąż od IC do dolotu na zewnątrz w oleju.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To przestanie dymić po odpaleniu