Skocz do zawartości

Gdzie polecacie ustawić Geometrie - Warszawa BMW E61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie ponieważ wymieniałem całe zawieszenie w swojej E61 530d 218 km i musze ustawić geometrie, posiadam pneumatyczne zawieszenie, dynamic drive oraz Active steering. Wyczytałem w necie ze zawieszenie w E61 ustawia się pod obciążeniem i cztery koła musza być na ruchomych podkładach oraz z podłączonym laptopem żeby ustawiać kat zerowy na Active steering. Może ktoś ustawiał w Warszawie i może polecić sprawdzone miejsce. I teraz jeszcze jedno pytanie mam koła 16 na zime a na lato 17 czy będzie to miało jakiś wpływ na ustawienie zbieżności? Będę wdzięczny o pomoc :?:

Opublikowano

Wielkość felg nie ma wpływu na geometrię.

Ustawienie geometrii to nie czarna magia poradzi sobie każdy warsztat z odpowiednim sprzętem.

Maszyna do geometrii "podpowiada" jak ma być samochód obciążony,a czasem nawet zatankowany do pełna.

Każdy parametr regulacji ma zakresy od-do ,więc to zależy od osoby która ustawia geometrię,lub od wytycznych klienta jak chce mieć ustawioną.

Nie każdy samochód mieści się w zakresach regulacji,więc czasem trzeba iść na kompromis,lub wymieniać elementy zawieszenia(sprężyny,amorki,wahacze,czasem nawet zwrotnicę).jeśli dążymy do ideału.

Opublikowano
Zawieszenie mam całe nowe przód i tył oprócz amorów z przodu i tylu. Podobno nie każdy warsztat potrafi ustawić geometrię w bmw i niechęć się podejmować.