Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć i czołem. Posiadam E46 ze zmęczoną już przedliftową, trójramienną kierownicą. Chcę ją dać do obszycia, ale zależy mi na tym, żeby to była w miarę możliwości fabryczna skóra BMW (ewentualnie jak najbardziej zbliżona, tylko i wyłącznie naturalna). Macie jakieś namiary?
Opublikowano

To jakiś fetysz czy masz nietypowy kolor deski i kierownicy? 99% użytkowników nie odróżni tej skóry. Ja swoją obszyłem sam zestawem z Allegro za 99 zł (teraz te zestawy są minimalnie droższe).

Jak byś się jednak upierał, to szukałbym firm zajmujących się renowacja starych aut (szczególnie BMW) - to oni mogą w ogóle wiedzieć, jaka to skóra i mieć do niej dojścia. Zwykła firma zajmująca się obszywaniem aut skórą raczej się tak nie rozdrabnia.

Opublikowano
Nie wiem czy fetysz, ale widzę i czuję różnicę między tanią "skórą" z Allegro, a tym, co fabrycznie było w aucie. Ktoś kiedyś na forum wrzucał zdjęcia, że udało mu się znaleźć kogoś, kto obszywał fabryczną skórą, ale nie umiem tego znaleźć
Opublikowano (edytowane)
Masz tutaj namiar na jedną z najlepszych w Polsce firm od kierownic obszywają i modyfikują https://maximonia.pl mają katalogowe oryginalne skóry BMW. Jak poszukasz to na naszym forum masz wiele przykładów ich realizacji, bo wiele osób u nich zamawiało i wrzucali foty jak wyszło (jedna z częściej polecanych firm). Dobra firma od kierownic to też Karlex ze śląska, ale jest zdecydowanie droższy. Było gdzieś na naszym forum (sam robiłem) takie zestawienie z polecanymi tapicerami od obszywanie kierownic (zestawienie kilku firm z cenami) jak znajdę to tu wrzucę (albo sam poszukaj) :D . Edytowane przez Klaudiusz Wojszko
Opublikowano
Dzięki bardzo! Próbowałem szukać w poszczególnych tematach czy właśnie jakiegoś zestawienia, ale nie znalazłem nic konkretnego. Jakby ci się udało znaleźć i zarzuciłbyś linkiem byłbym mega wdzięczny