Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema kupilem ostatnio kasete do radia na kabelku aux ale bardzo slabo grało tylko lewa strona i to tak bardzo slabo woec kupilem transmiter i graja obie strony i duzo lepiej od kasety ale i tak nie do końca sa takie mocne szumy brzęczenie nie wiem jak to nazwać ogoljie jakosc odtwarzanej muzyki jest slaba ale zwykle radio gra fajnie np 90.0 a jak z transmitera odtwazalem muzyk przez aux bluetooth i karta pamięci ale jakoś jest slaba
Opublikowano

Niestety transmitery tak mają - są lepsze lub gorsze, ale praktycznie wszystkie szumią lub piszczą (przenoszą dźwięk z pracy alternatora).

Do E38/E39/E46 najlepiej kupić emulator zmieniarki z obsługą mp3. Dużo kosztuje, masz normalną jakość i sterowanie z kierownicy. Ewentualnie wymienić radio na niefabryczne - są adaptery do tego.

Jak masz mało kasy i trochę cierpliwości, to oddaj ten i kup np Beseusa - może będzie działał lepiej, ale szału się nie spodziewaj.

Transmiterów przerobiłem ze 3 (w różnych autach) i jakość nigdy nie była dobra, a że były tanie, to z czasem padały. Ostatecznie w E34 i E39 zmieniłem radia i problem z głowy. W E34 miałem LG i grało genialnie, w E39 Kenwood (bo LG już nie produkuje/sprzedaje na rynek EU) i też było dobrze (chociaż to LG działało lepiej).

Opublikowano
No właśnie wymieniłem radio z pioneera na fabryczne z mala navi bo estetycznie wyglada a jak mówisz ze transmiter tak slabo działają to chyba dokupie zmieniarkę w innym aucie mialem i fajnie grało woec mysle ze tu też tak będzie dzieki za odpowiedz