Skocz do zawartości

Szarpanie/ Stuki przy delikatnym skrecaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Niedawno zakupiłem BMW F10 535xd

Na początku wszystko było dobrze po przejechaniu około

500 km zauważyłem odczuwalne szarpnięcia przy zmianie biegów 1-2 oraz 2-1 przy redukcji czuć delikatna wibracje tylko podczas dohamowywania . Oraz niepokoi mnie jazda z małą prędkością po łuku czuję szarpanie przy delikatnie skręconej kierownicy . Bez różnicy czy w prawo czy w lewo . Autko było zakupione w Salonie BMW i zgłosiłem im to . Więc umówili mnie na wizytę w serwisie autko stało 2 dni

Ich diagnoza : Oni nie widzą nic dziwnego . Profilaktycznie wymienili przegub ( mam wrażenie że tak jak auto postawiłem tak samo odebrałem ) Najgorsze jest to że ten objaw nie występuje cały czas . Są momenty że jest wszystko dobrze a momentami poprostu szarpie . Ktoś z was miał może podobne objawy ?Nie jest to moje pierwsze BMW i swoje z X-drivem przerabiałem z E60 kwestia opon napewno odpada. Jakieś pomysły ?? Myślę o wymianie oleju w reduktorze ale warto zapytać zanim zacznę robić cokolwiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla testu wyciąg bezpiecznik od x-drive i zrób jazdę próbną z napędem na jedną oś.
Opublikowano
Jednak na spokojnie jutro . Muszę poszukać który to dokładnie bezpiecznik . Wyjąłem 30 A nr 168 ale to raczej jest kilka . Bo napęd cały czas jest
Opublikowano

Dzięki Burza

Wracam ponownie , przetestowałem autko po rozłączeniu i objawy ustąpiły . A więc teraz pytanie reduktor czy coś z kołami . Jak tylko się dowiem daje wam znać