Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu zmieniałem głowicę i wszystko przez kilka dni było ok a teraz zaczął prawdopodobnie zasysać jakieś lewe powietrze (moja diagnoza) podczas dodawania gazu. Film

Miał ktoś z was podobną sytuację jak na filmie? Ściągałem pasek i nic nie pomogło bo wydawało mi się że jakieś łożysko może też wydawać taki dźwięk. Gdzie szukać usterki?

BMW e90 320d N47 2008

Opublikowano
Napewno nie jest to zasysanie powietrza , co z klapami coś robiłeś?

Wymieniałem głowicę z racji tego że klapki wciągnęło mi i zmieliło. Kolektor kupiłem nowy nic z nim więcej nie robiłem. Taki jaki przyszedł używany taki założyłem.

Opublikowano
No ok ale trzeba było odrazu wyj...ać te klapki i mieć spokój tym bardziej że kupiłeś urzywkę

Bym je wywalił ale słyszałem opinie że jest problem z odpaleniem samochodu dlatego wolałem nie ryzykować a u siebie nie mam opcji wyprogramować ich działania z kompa.

Opublikowano
Spokojnie odpalisz nic się nie dzieje ,kup dobre zaślepki 40 min roboty i nie rozwalisz następnego silnika , mam 3 beki i wszystkie klapy wylondowały w koszu nie usuwaj sterowania klapami odepnij cięgna i żaden błąd nie wyjdzie no i jaki spokój psychiczny