Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , (to mój pierwszy post na forum więc z góry przepraszam za pomyłki i błędy) więc stało się :)) jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E60 530D 3l 2008r. I od razu proszę o pomoc :

Mój problem polega na tym że jeśli na trasie rozbujam auto do ponad 200km/h kontrolki i liczniki zaczynają wariować: momentalnie przestają działać liczniku ,włączają się wszystkie kontrolki, na komputerze wywala Zara błędy chyba od wszystkiego :pasy,ABS,OLEJ Itd.itd.. wystarczy że zjadę i zatrzymam samochód wyłączę silnik doczekam 30s. Odpalam od nowa i wszystko znowu działa... Co może być Przyczyną takiego zachowania ???

Opublikowano
Musiales zalać woda podczas mycia na myjni jakas elektronike. Możliwe ze jakis bezpiecznik ci nawet poszedl. Mialem kiedyś taki przypadek z tym, ze u mnie jak ladnie auto wyschło to zniknely te objawy na zawsze. W e60 to normalne i nie masz sie czego nawet obawiać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bardzo dziękuję za odpowiedź i przepraszam że tak późno odpisuje) za tydzień podłącze kompa i sprawdzę jeszcze raz, choć myślę że to może być wina pamięci zegarów gdyż daty ani godziny nie zapamietuje (po wejściu auta w uśpienie około 20min wkładam ponownie kluczyk i brak daty i godziny) Adaptacje akumulatora robiłem też nie pomogło. Jak tylko sprawdzę i rozwiąże problem wrzucę na forum rozwiązanie dla potomnych :)