Skocz do zawartości

Falowanie obrotów na zimnym silniku BMW e39 m52tub20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moją BMW mianowicie, zimny silnik ( stał całą noc bez odpalania ) odpalam auto odpala bez problemu wkręca się na 1000 z kawałkiem obrotów i silnik zaczyna falować za każdym razem tak samo faluje obroty spadają i się podnoszą Tak chyba jest z 5 razy i za 6 razem obroty skoczą do góry wyrównają się i chodzi idealnie. W BMW zostało zrobione nowe świece, gumy cewek, nowa odma z przewodami, nowa uszczelka pokrywy zaworów, uszczelniony dolot nigdzie nie łapie lewego powietrza, przepływomierz podmieniony bez zmian.moze ktoś spotkał się z takim problemem. Mam nagrany film jak widać dokładnie mój problem mogę podesłać na Messenger
Opublikowano

Zacinający się krokowiec? Wymontuj, przemyj czymś (dobrze umyty powinien stukać jak nim potrząsasz mocno w ręce - jak dzwonek).

Możesz wcześniej podpiąć kompa i sprawdzić błędy, by nie rozbierać na darmo i nie szukać problemu tam, gdzie go nie ma.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeździ ogólnie normalnie? Można podejrzeć w parametrach ale zapewne vanos do regeneracji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No jeszcze vanosów nie robiłem miałem taki zamiar ale jeszcze zastanawia mnie sonda muszę je pomierzyć i może one coś świrują
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer i parametry, po to jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.