Skocz do zawartości

wyciek płynu chłodniczego e90 320i 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich forumowiczów. Jestem świeży na forum, jak również jestem laikiem samochodowym, więc proszę o wyrozumiałość. Otóż w moim BMW 320i e90 2007 dochodzi do stałego ubytku płynu chłodniczego. Po wizycie u mechanika, mechanik ten zasugerował, iż wyciek płynu spowodowany jest nieszczelnością rurki plastikowej, której zdjęcie załączam poniżej. Mechanik jednocześnie nadmienił, że w katalogu BMW nie mógł znaleźć takiej rurki odpowiadającej parametrom mojej. W związku z powyższym bardzo proszę Was o pomoc w identyfikacji tej rurki i gdzie takową mogę dostać. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

08fff21484fe8.jpg.html

Opublikowano
Nie dziala to zdjecie wrzuc je jeszcze raz, sprawdz czy sa na tej rurce numery jak sa to wrzuc je w allegro i zaraz ci pokaze te czesci.
Opublikowano

Zdaje sie, ze jest to :

Przewód termostatu powr. ogrzewania

17127552408

BMW-1-3-Series-E88-E90-E91-E93.jpg

Co najlepsze cena OE tego przewodu to 1000 pln. :shock: :shock: :shock:

Poszukaj moze jakiejs uzywki szczelnej albo jakiegos zamiennika o ile sa.

https://pl.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesc/17127552408/0/przewod-termostatu-powr-ogrzewania

Opcjonalnie napisz na FB do "BAVARIA PARTS DAMIAN" i zapytaj czy ma ta czesc ona ma E60 E90 na czesci rozebrane i moze to miec. Pozdro

Opublikowano
  • Autor
To powinno być to! Dziękuje pięknie za pomoc i serdecznie pozdrawiam! :8)
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Czy udało się rozwiązać problem? I czy wina leżała po stronie węża czy też po stronie korpusu od termostatu? Mam taki sam problem.