Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość irytujący problem z autem który nie wygląda zdrowo. Auto przygasa na wolnych obrotach, czasami faluje. Udało mi się to nagrać.

Ostatnio uszczelnialem dolot i wymieniłem uszczelkę Kolektora ssącego. Dzieje się dalej to samo. Auto ma LPG, ale dzieje się to też na benzynie.

Opublikowano

Czy to się dzieje w tym zakresie temperatury sinika jak na filmie, czyli w ok.40st.C?

Miałem to 3 razy:

-za pierwszym czujnik położenia wałka (chyba wylotowy-ten z kablem), działo się stale.

-za drugim i trzecim już było trochę szukania, ale działo się to właśnie w ok.40st.C. Ktoś mi tu na forum napisał, że to objaw padającego vanosa. Nie twierdzę, że nie, ale u mnie mechanik wykonał adaptację przepustnicy i problem ustał. Pacjent 323i więc bliżniaczy motor.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy jakieś masz? Jeżeli nie to na 99% vanos, powszechny temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mogą być uszczelniacze vanosa mogą , ale również może być nieszczelna odma, dolot pozdro
"Redukuje bieg i za zakrętem znikam"
Opublikowano
To muszę coś pokombinować z vanosem, bo dolot uszczelnialem ostatnio. Szkoda, że nie mam za dużo czasu bym sobie podregenerował tego vanosa, bo z tego co widziałem koszty regeneracji są drogie i mało kto w mojej okolicy to robi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic teraz nie jest tanie a partaczy nie brakuje, jak ktoś robi coś dobrze to wiadomo, że nie zrobi tego za pół darmo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.