Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy, mam pytanie odnośnie panelu klimatyzacji w E38 95r a mianowicie chodzi oto że podczas jazdy włącza się i wyłancza samoczynnie pokazując różne temperatury, przeważnie 32 stopni, gdy próbowałem pokrętłem wyłączyć go całkowicie na chwilę się udaje ale za chwilę ponownie się włącza z maksymalną temperaturą, wiecie może jak temu zaradzić? Czy jest jakiś sposób aby ustawić stałą temperature bez wyłączania się?
E46 Cabrio 325 ci NL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no jest w tym panelu trochę elektroniki, co dokładnie siadło trudno powiedzieć, możesz sprawdzić z tyłu kostkę z zasilaniem, skoro gaśnie cały panel, może tam jest problem z połączeniem. Poszukaj drugiego i wymień go, naprawianie nie ma chyba sensu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lepiej żebyś bazował nie na roczniku samochodu, tylko na konkretnym numerze tego panelu, jak go wyjmiesz, powinna być wklejka z numerem
Opublikowano

Rozkodowales czy masz na to wywalone :D

Tak jak WojtekX napisal z panelami nie jest prosta sprawa.

Ale mi sie juz nie chce pisac o rodzajach paneli,anglikach,europejczykach,opcja REST,wentylatorkach itd...

Poszukaj w necie.Jest to do ogarniecia.

Opublikowano
Nie ma sensu rozkodować bo to nie jest radio org od nowości, powinien być przed lift manualny a jest po lift z podwójnym wyświetlaczem, nigdzie nie mogę znalesc takiego, jest mnóstwo na olx, allegro ale z wyświetlaczem po środku. Chodzi mi głównie oto czy można zamontować ten z środkowym wyświetlaczem, czy będą pasować kostki z tyłu do podłączenia...
E46 Cabrio 325 ci NL
Opublikowano

Nic z tego nie bedzie :) ,ale probuj.Podmieniaj panele zawsze na wlaczonej klimie.

Jak przedlift to nie znaczy ze klima manualna

Jezeli po VIN bedzie ze mial manualna tzn ze ktos zrobil swapa nieumiejetnie i nie dojdziesz do niczego bez INPY

Opublikowano
Z tego co sprawdziłem w necie polift wejdzie (z środkowym wyświetlaczem) nie będzie problemu z podłączeniem z tyłu i panel będzie działać prawidłowo
E46 Cabrio 325 ci NL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powinien działać, mój znajomy kiedyś podmienił taki panel z pokrętłami do regulacji temperatury na w pełni elektroniczny, działał..jego auto było z 95r, w ETK kolejne zmiany tego elementu były chyba po 99
Opublikowano
Ja mam automatyczny i chce zmienić też na automatyczny polift czyli nie będzie problemu ale martwi mnie fakt że w moim z tyłu jest 6 wtyczek, 2 duże pionowe i 4 małe kwadratowe a w tym poliftowym są 2 duże i 2 małe... Pytanie co zrobić z pozostałymi i jak to w ogóle podłączyć?
E46 Cabrio 325 ci NL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz ten panel, czy cały czas zastanawiasz się czy jakiś kupić, jeżeli nie masz, podjedź autem do gościa który sprzedaje, podłącz ten poliftowy kostkami które pasują z Twojego auta i zobacz jak pracuje
Opublikowano
Nie mam i chce się dobrze zorientować zanim kupię z olx lub z allegro żeby puzniej nie było lipy... Od kilku tygodni sprawdzam, dowiaduje się i wiem tyle że mój jest oryginalny automatyczny i polift wejdzie ale podłączenie jest nieco inne, mianowicie mój ma 6 kostek z tyłu a polift 4
E46 Cabrio 325 ci NL