Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 530d E61 04r. Czasem kopci przez jakiś czas na niebiesko, ale tylko wtedy kiedy silnik nie jest rozgrzany. Po odpaleniu po nocy raz puści prawie niewidoczną chmurkę raz nie. Dzisiaj z kolei z 5min po odpaleniu wyjeżdżam na ulicę, a za mną nic nie widać (nigdy tak nie było) Zjechałem przegazowalem i nic już nie dymiło. Wcześniej się zdarzało, że na zimnym coś tam widziałem w lusterku przy mocniejszej jeździe ale nigdy aż tak. Na ciepłym nic nie kopci. Turbo podobno było regenerowane w zeszłym roku przez poprzedniego właściciela, sterownik świec podobno też był wymieniany, żadnych błędów nie wywala. DPF i kat na miejscu. Odmę i Olej zmieniałem około 3tys temu i ubytków żadnych nie zauważyłem, płynu chłodniczego tak samo nie ubywa. Dodam, że silnik jak jest zimny niby chodzi równo ale potrafi nim rzucić, jak ciepły jest ok.

Nie znalazłem na forum jednoznacznej odpowiedzi dlatego pytam tutaj. Może ktoś ma jakiś pomysł od czego zacząć?

Opublikowano
Odma znowu zapchana i olej laduje w ukladzie wydechowym. Odma do wymiany.
b28nl6U.png