Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

Chcę wymienic sobie komplet amortyzatorów w moim M5 E60 na nowe (mają już swoje lata) i nagle okazało się, że BMW podniosło z dnia na dzień znacząco ich cenę (z niemałej 3500 sztuka na 5000 zł).

Znalazłem sklep, który ma siedzibę w Warszawie i sprzedaje te częsci po starych cenach: 2407.pl

Jest tylko jeden problem, chcą zaliczki na częsci (wartośc 12k za 4 amorki) w kwocie 2500 zł minimum, a dostawa 25 sierpnia. Czyli zostawiam kasę i czekam.

Mam całkowitą niechęć do wpłacania zaliczek w sklepach, których nie znam i z któymi nie miałęm doświadczeń, stąd chciałbym zapytać - czy może ktoś ich zna, może polecić lub ostrzec?

Pozdrawiam

Zodiac

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Może to nie jest odpowiedź na twoje pytanie, ale na bimmerpost chwalą Bilstein B6 i wsadzają normalnie do M5 e60.

Całość pod 8k zł, bo płacić 15k zł za amorki trochę paranoja, nawet dla M5.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to nie jest odpowiedź na twoje pytanie, ale na bimmerpost chwalą Bilstein B6 i wsadzają normalnie do M5 e60.

Całość pod 8k zł, bo płacić 15k zł za amorki trochę paranoja, nawet dla M5.

Mam ją w oryginale, bezwypadku z 40k km przebiegu, więc nie chcę iść w zamienniki ;)

Takie zboczenie, kosztowne niestety :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamówiem, zapłaciłem - zostawie tutaj info, jak poszedł proces :)
  • 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 31.07.2021 o 11:32, Zodiac napisał(a):

Zamówiem, zapłaciłem - zostawie tutaj info, jak poszedł proces :)

Odświeżę temat. Masz jakiś update odnośnie transakcji? Udało się? :)

Opublikowano

Ja robiłem tam ostatnio zakupy. Końcowy rezultat 50/50.

Pierwsze zamówienie: część OE w bardzo dobrej cenie (jakieś 50-60% ceny innych ofert na rynku), doszło z 2-3 dniowym opóźnieniem

Drugie zamówienie: część OE, zamówienie potwierdzone telefonicznie. Po 2 dniach skasowane przez sklep z powódu braku dostępności części (pomimo dostępności na stronie i wspomnianego potwierdzenia zamówienia przez sklep).

Z tego co wiem to (poza bardzo popularnymi częściami, które mają na magazynie) ich model biznesowy opiera się na tym, że współpracują z wieloma dystrybutorami z całego świata i części sprowadzają do siebie dopiero po złożeniu zamówienia przez klienta. Stąd w niektórych przypadkach podawany czas realizacji to nawet kilka tygodni. No i ryzyko, że część jednak nie jest dostępna, co mi się przytrafiło i jest trochę irytujące 😉