Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Myślałem, że winowajcą jest podgrzewacz paliwa, ale po wymianie jego i filtra paliwa cały czas ten sam błąd 4587. Poł roku temu wymieniony był sterownik świec na nowy.

podgrzewacz kupiony z allegro : https://allegro.pl/oferta/nowy-oryg-podgrzewacz-paliwa-bmw-e60-f10-z-aso-10224114275?snapshot=MjAyMS0wNS0yN1QwOToxNjowOS4wMzNaO2J1eWVyO2U5YzQ5NjcxMTMxMTJmYTFlZmNhNGNmYzYxMzY2NTQxYzVjYmQ5MThiNzVkMzBmZmViYTJiNzQwZDllZjRlNzk%3D

oryginalny miał 4 piny, ale sprzedawca zapewnia, że ten pasuje.

Ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mógłbym sprawdzić?

Opublikowano
Kup oryginalny podgrzewacz jaki jest dedykowany do twojego auta, może być używany, ja taki kupiłem i od 3 lat nie ma błędu. Aa i jeszcze jedno, nie wierz nigdy sprzedawcą.
Opublikowano
Nowy 4 pinowy występuje tylko z filtrem paliwa i kosztuje koło tysiaka :D więc szukaj używki, niestety zdecydowana większość to właśnie 3 pinowe, ja też szukam już drugą zimę, jak zima mija to przestaje szukać :D
Opublikowano
nie, tylko wkurzający błąd za każdym razem po podpięciu kompa.

To samo u mnie było :wink: . Po wymianie różnicy w pracy silnika nie zauważyłem, jedynie na monitorze lapka widzę różnicę.

Opublikowano

Witam

Taki podgrzewacz 4 pionowy to po co ma te cztery piny?

Są w nim dwie grzałki? Czy może jedna para to grzałka a dróga para pinów to czujnik wody? U mnie ten błąd jest sporadycznie i zaczął się pokazywać od kiedy wymieniłem filtr. Czy ktoś to miernikiem pomierzył i wie który pin po co?

• 1 rok później...
Opublikowano

I jak, powymienialiscie?

Mnie wskoczyl blad podgrzewacza po miesiacu nieuzywania auta, skasowalem i juz nie wrocil, za to pojawil sie 4587. Zuzycie paliwa bez zmian, cisnienie paliwa tez okej (sprawdzalem na BimmerTool), DPF sie wypala, a 4-pinowy ciezko kupic i nie wiem czy sobie glowe zawracac.

[2008 325d LCI E90]