Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przeciwieństwie do iDrive 7, na iDrive 6 Apple Car Play ma mniejszy rozmawia, jest więcej margnisu pustego na wyświetlacza - taką uzyskałem informację w BOKu BMW

Znalazłem w Sieci taki filmik -

- gdzie nie widać tych marginesów za bardzo

Pytanie - czy to faktycznie tak wygląda? Bo wcale te marginesy nie są takie duże

PS

Google Maps widzę też można powiększyć - czy po powiększeniu będą na całym ekranie? Pytam, bo BOK BMW informuje, że Apple Car Play zajmuje tylko koło 60% szerokości wyświetlacza ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Informator z BMW nie ma pełnej wiedzy .

Sprawa przedstawia się następująco - ID5 , ID6 mają pełny ekran CarPlay po warunkiem softu min 18-03-500 .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Już parę razy się mylił... Dzięki za info!

Czyli skoro tydzień temu wgrywali mi w ASO nowe oprogramowanie do G30'to nie powinno być problemu? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak będzie pełny ekran CarPlay z Iphone .

W pojazdach z ID7 jest możliwe Android Auto .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dziękuję !

Ps

Jestem Androidowcem ... Myślisz, że da radę w sposób inny niż demontaż oryginalnego wyświetlacza zainstalować Android Auto na iD6 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego nie wiem czy pójdzie z ID6 , ale masz Screen Mirroring dla Androida .
Opublikowano
Dzięki - na razie mam na gwarancji jeszcze, więc nie chcę zdejmować blokady wyświetlania po przekroczeniu tych kilku kilometrów na godzinę - pewnie zdradzę Androida dla iPhona - nie sądziłem, że to zrobię, ale może to ten czas już nadszedł :)
Opublikowano
Dodam, że myślałem o podmianie wyświetlacza w firmie, która się reklamuje na forum, ale jak zobaczyłem jak często coś nie działa w aucie to stwierdziłem, że lepiej zmienić telefon niż grzebać w aucie :)
Opublikowano
Hmm a co trzeba posiadać, żeby odpalić Apple Car Play w G30 przed liftem z id6? Wystarczy upgrade softu i tyle? Łączy się to po usb czy bezprzewodowo?
Opublikowano

Wystarczy kupić Apple Car Play w sklepie BMW Connected :)

PS

Myślę, że sobie Iphone'a odpuszczę - wolę mieć Androida niż kolejny ekosystem "do nauki". Poza tym Android daje większe możliwości niż Apple, nie lubię być sztucznie ograniczany

• 3 tygodnie później...