Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem. Jadac 90 km/h prz właczonym tempomacie auto wyczuwalnie szarpnie z 2 razy potem jest spokój. Dzieje się to najczęśćiej zjezdzając z górki. Prz jezdzie bez tempomatu jest to niewyczuwalne. Zauważyłem że dzieje się to tylko jak temperatura przekroczy 10 stopni.

Podczas przyspieszania wogóle tego nie czuć. Auto jest zrywne przyspiesza jak powinno. W czym szukać problemu? Silnik to N47 polift

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Rozumiem że to nowy problem czy występował od początku ? Nigdy nie zwróciłem uwagi jadąc na tempomacie że auto jedzie inaczej. Może zjeżdżając z górki sterownik głupieje bo ujmuje gazu a auto nadal przyspiesza.
Opublikowano
Problem jest tylko gdy jest ciepło gdy zimno szarpanie staje sie niewyczuwalne lub go nie ma. Sprawdziłem czy to koronka abs ale po wyłaczeniu kontroli trakcji szarpanie pozostałe. Na komputerze brak błędów