Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy sorki , że przeszkadzam ale 2 dni nie mogę ogarnąć mojej e60

zaczęło się tak

około tydzień wstecz w czasie wyjazdu z BP na S8 na wyświetlaczu w liczniku pojawiła się żółta ikonka jakby autko podniesione na podnośniku od str pasażera

wziołem to za info , że poducha niwo schodzi /fakt już pada/

w niedzielę podjechałem może z 2 km do sklepu i w drodze powrotnej auto zaczęło szarpać aż zgasło i nie chciało odpalić a na dużym wyświetlaczu komunikat

STABILNOŚĆ PROWADZENIA system niesprawny - jakoś odpalił jak wyłączyłem trakcję ale po chwili znowu czkawka i komunikat BŁĄD AKTYWNEGO UKŁADU auto zdechło

i pojawia się kolejny komunikat BŁĄD SILNIKA pełna moc nie jest dostępna kolejny błąd to ,że skrzynia padła

w końcu odpalił i tylko na wolnych obrotach dotoczyłem się pod dom.

Skaner pokazał mi dwa błędy P1634 oraz P1632

Po skasowaniu kilkanaście sekund było oki i sytuacja się powtarzała również odpalanie z wyłączoną trakcją nic nie dawało

po odpięciu aku też bez zmian poza info o kalibracji skretu

Czu macie jakiś pomysł gdzie faktycznie szukać przyczyny? jak na razie to sprawdziłem dise i kostkę od przekładni tą gdzie podobno lubią padać kable

Podobno są jeszcze kable pod nadkolem str pasażera ale tam jeszcze nie zaglądałem

Dziś odpaliłem auto i szok działa jak nówka 0 błędów ale przejechałem 50m przód i 50 tył

Nie mogę sobie poradzić z instalacją INPA żeby ogarnąć tema dlatego proszę o pomoc.

Opublikowano
jeszcze dodam, że przed tym co się stało 3 lub 4 razy auto zgasło w czasie stania w korku bez żadnych komunikatów