Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam dość wyjątkowy problem na który nie potrafię znaleźć rozwiązania. Podczas tankowania (nie ważne w jakiej pozycji, głębokości itd) odbija mi pistolet. Jest to świeży zakup, nie ma problemów z nierówną pracą silnika czy cokolwiek. Jedyny sposób w jaki udaje mi się zatankować dziada to na milimetr czy dwa czasami załapie pistolet, jednak tankowanie parę minut to trochę kłopot, szczególnie, że dalej jest to zabawa w znalezienie odpowiedniej pozycji a i tak potrafi odbijać nawet przy takim naciśnięciu. Prosiłbym o pomoc, pierwsze bmw :) Pozdrawiam
Opublikowano
Nie wiem jak to jest dokładnie w bmw, ale prawdopodobnie zatkane jest odpowietrzenie zbiornika paliwa
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też tak mam w E46 320d że niektóre dystrybutory odbijają - rozwiązanie to lekkie wysunięcie pistoletu - max 10mm.

Tak się do tego przyzwyczaiłem(jeżdżę tym autem 9 lat) że wszystkie auta odruchowo już tak tankuje i możliwe że w innych też się to może zdarzać.