Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wymianilem miesiąc temu sprzęgło alternatora bo strzelało mi z paska przy odpalaniu. Po miesiącu jest ten sam problem! Ktoś mi powie z kad przyczyna? Coś z alternatorem? Koło pasowe napinacz wymienione rowniez wymienione bo na początku mechanik myślał że ten pisk to od koła pasowego
Opublikowano
Sto procent... Tylko że wymieniłem i po miesiącu znowu. Problemem może być alternator (łożysko) dziś się dowiedziałem..opor jest i pasek się rozciąga. Piszczy na ciepłym tylko (60-70 stopni)
Opublikowano
Ja alternator regenerowałem jest ok no i z tego co się doczytałem to podobno w E90 szło koło na alternatorze sztywne ,koło jednokierunkowe ,,sprzęgiełko,,zalecają wymienić na własną rękę i teraz jak dobrać takie sprzęgiełko ? dodatkowo klucz na ile ząbków dokupić
Opublikowano
Ja już wszystko wiem. Muszę ściągnąć alternator i łożysko w środku wymienić. Do tego nowy pasek i sprzegielko. Samo sprzegielko nic nie da pasek też vo się rozciąga od oporu