Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie biorą wasze klekoty olej, mam teraz 3,0sd zrobiona na 330 i bierze olej ok 300 ml na 1000 km, mam delikatny wyciek ale nie wiem skąd najprawdopodobniej z podstawy filtra oleju bi jest na łapie od silnika z lewej str i leci na dyfer przedni, muszę wszysko zrzucić żebym wiedział skąd.Biora wasze?
Opublikowano
Też mam swoją po chipie i u mnie nie tyle co brała olej ok. 1l na 10 tys. km. co miałem trochę wycieków, wszczególnosci przy wężach od intercoolera, pod korkiem wlewu oleju oraz przy łączeniu przepustnicy z kolektorem. Dodam że było jeszcze czuć podczas jazdy niekiedy spalony olej. Teraz po wymieniałem te rzeczy i narazie jest sucho i zapach oleju zniknął.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klapki wyrzucone zaraz po zakupie, ost sobotę ściąłem i na 6 garze był olej, wycigalem wszystkie dałem grubsze oringi rainz przesmarowalem, silnik umyłem nawet alternator ściaglem żeby idelanie było czysto i będę obserwowac :lol:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. U mnie pomogła wymiana odmy. Wcześniej kolektor cały w oleju. Teraz po 2000 stan oleju się nie zmienia, ostatnio wymieniałem węże podciśnienia i kolektor w środku jest suchy.pozdrawiam