Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem felgi z E63 styling 266 przód e14 8j, tył et 14 9j. Na kołach były opony 245/45 przód/ 275/40 tył- po założeniu siedzą na "zero z nadkolem i nie obcierają", jednak iż są to opony z 2012 roku więc idą z automatu na śmietnik potrzebuje nowych. Mam już 245/40 przód nowe goodyeary eagle f1 asymetric, teraz wybór opon na tył- nie chce schodzić na profil 35, ponieważ jeździ mi się na nim niekomfortowo, teraz czy pozostać przy oponie 275/40, czy założyć 255/40 , 245/40- nie będzie to za wąska opona przy 9 calach szerokości, ponieważ opona 275 tylko lekko wystaje za felgę?

Druga kwestia, auto mam od połowy roku, na aucie byly dystanse, niestety nie zmieniane przez pana Hansa przez min 5 lat, więc przy próbie zbicia ich dostały 2 piesty- jakie kupić febi czy swag? Do firmy febi jestem negatywnie nastawiony- kupiłem nowe śruby do kół ich firmy i ukręciły się prawie przy zakręcaniu kół.

Dodatkowo chciąłbym wymienic komplet hamulców, bo obecne nadają sie na max 10 tys km, a z racji, że wponiedziłek auto jedzie na wymiane amorków i krzyżaka na maglu z przodu to chciałbym to zrobić za jednym "strzałem". Jakie polecacie?

Ja chciałbym kupić zwykłe zimmermanny 324 mm, miałem tarcze tej firmy na pierwszym aucie volvo s60 2.0t i dawały radę. Czy szukać po prostu ate/bvrembo?

Jeszcze jedna kwestia- mam fotele skóra, grzane- niestety zwykłe pół elektryczne- czy bez problemu podejdą sport/ komforty/m5? Jak z kwestią foteli z przedlifta, ponieważ jeśli chodzi o komforty, top znalazłem tylko 1 komplet polifta eu przez 4 miesiące.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
I jakie opony kupiles? Mam w e60 530d z przodu 245/40/18 s ztylu 275/35/18. Z tylu felga 9,0 cala. Chciałbym zalozyc na tyl 255/40/18 ale nie wiem czy nie będzie zbyt duzej roznicy miedzy przodem a tylem (sredniva calego kola) i czy abs dsc nie bedzie wariowac