Skocz do zawartości

Którędy poprowadzic kabel od silnika do kabiny??? E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomocy. Musze przeciągnąc kabel z pod maski do kabiny i nie bardzo wiem któredy i jak to zrobic. Chce podłaczyc tube PA do CB radia. Tube zamontowalem obok zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy, a radio przykręciłem do panelu srodkowego od strony pasarzera. Wolalbym pokonac jak najmniejsza droge z tym kablem

Czy ktos moze mi powiedziec w którym miejscu moge przeprowadzic ten kabel do kabiny? Czy musze cos pod maska odkrecac? Cos demontowac? I w którym miejscu go wyprowadzic w kabinie?

Pozdrawiam

Opublikowano
domyślam się że w IS aku jest w komorze silnika. jeżeli tak to należy: wymontować aku, wymontować plastikową obudowe aku, wtedy pod spodem zobaczyć można taką gumową przelotke, wyjąć odpowiednio naciąć, przeciągnąć kabelki, wsadzić zatyczke i już. cały opis ma sens jeżeli aku jest patrząc na silnik od przodu auta pod szybą z lewej strony, lecz sądze że jeżeli aku tam nie ma to mimo tego ta przlotka gumowa tak czy siak tam będzie bo nie sądze że robili różne grodzie w E36. na tym linku jak się przypatrzycie to widać takie kółeczka w grodzi to właśnie tam są te przelotki : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA51&mospid=47438&btnr=41_0936&hg=41&fg=10 . co do pociągniecia zasilania do wzmaka i kondzia to przez całą długość auta leci pod wykładziną tunel w którym idą przewody na tył auta można z tego skorzystać lub wciskać pod wykładzine przy progu. ten tunel jest pośrodku podłogi od strony pasażera.