Skocz do zawartości

Przycisk od szyberdachu PROBLEM...POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, dzis zakupiłem silniczek wraz z wbudowanym przekaznikiem do szyberdachu i przyciskiem, silniczek działa lecz gdzy podłaczam przycisk do przekaznika to nie reaguje na niego, jest on koloru zielonego z pod spodu, i mysle ze nie jest od szyberdachu bo ma w kostce inaczej troche oznaczone druciki, doradzcie mi co i jak powinno byc, pozdro
Opublikowano
zapodaj jakies fotki jak mozesz,moze odwrotnie go podłanczasz?zdejmij też delikatnie "pstryczek i sprobój metodą zwierania styków czy ruszy,można też podłaczyć pstryka od szyb w drzwiach i powinno pójść.pozdro
Opublikowano
tylko chodzi o to ze to chyba jest od szyb w drzwiach i dlatego nie działa, pstryka sciagnałem ale to nic nie da , po prostu sa inaczej te druciki ułozony w kostce , bo w przekaznika silniczka jest 2 u gory i 2 na dole , a tu jest 2 u gory 1 po srodku i 1 na dole,
Opublikowano
to że są inaczej ułożone obejdziesz,podłacz to do silniczka i mostkiem z kabelka łącz kabelek w którym jest prąd z kolejnymi odejściami,silnik na jednym chodzi w jedna strone na drugim w drugą ale jakby na dwa razy tzn.dojeżdża i zatrzymuje sie a po kolejnym wciśnięciu(połaczeniu)jedzie dalej jak dojdziesz które połączenie jest od czego to przelutuj mostki i masz gotowe albo poszukaj odpowiedni przełacznik.mam nadzieje że za bardzo nie zagmatwałem .pozdro
Opublikowano
moj silniczek ma wbudowany przekaznik z tego co sie orientuje, moze sie myle ale to jest silniczke od 94 roku e 36 i koles mowił ze przekaznik jest wbudowany, prosze o pomoc bo nie wiem co mam zrobic:)