Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Bardzo proszę o fotki lub schemat prawidłowego podłączenia węży do nagrzewnicy oraz zaworu odcinającego ogrzewanie. Po zakupie tego autka mam cały czas problem z chłodzeniem silnika i brakiem ogrzewania. Schemat na real oem wskazuje wyjście cieczy z głowicy otworem za filtrem olejowym i podążający w stronę grodzi do nagrzewnicy. Niestety w moim samochodzie wąż wychodzi z tyłu silnika i idzie do nagrzewnicy. Powrót idzie do zbiorniczka wyrównawczego. Autko to E46 silnik m52tu 2.5 litra benzyna. Z góry dziękuję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli zasilanie nagrzewnicy wychodzi z tyłu głowicy to jest silnik m52 a nie m52tu i takiego schematu szukaj na realoem.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

To super, dziękuję za informację wiem już że jest to m52 a nie m52tu. Wąż wychodzący z głowicy do czego jest podłączony? Dwa węże od nagrzewnicy są połączone ze sobą zaworem odcinającym przepływ. Niestety na schemacie realoem połączenie węża z głowicą jest obok filtra oleju. Proszę o dalszą pomoc i schemat lub odręczny rysunek. Dodaje fotkę rysunku jak jest połączone obecnie.

https://imageshack.com/i/pnrS6ZbLj

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób zdjęcie silnika, nie było m52 w e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Serdecznie koledze dziękuję i to mi właśnie jeszcze bardziej skomplikowało sprawę. Po vinie wychodzi że to M52TU i powinno być wyjście koło filtra oleju a tu zonk bo jakiś magik przerobił na tylne wyjście a to koło filtra jest zaślepione zaślepką. Czy tego typu przeróbka będzie wpływała negatywnie czy raczej nie ma wpływu?
  • 4 miesiące temu...