Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli powielam temat to prosze wybaczyc - nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.

Czy ktos z Was posiada opony zimowe z mityczna * (homologacja BMW) na felgach 19" (791M) ? Jak sie sprawuja, jakies problemy z trakcja (xdrive) ?

W konfiguratorze akcesoriow BMW - znalazlem taki model: Continental Winter Contact TS860S SSR* - jednak chyba ciezko z ich dostepnoscia.

Wiem ze kiedys konieczne byly 18" (by nie miec problemow z gwarancja / ubezpieczycielem). Musze ostatecznie wybrac felgi do produkcji. Planowalem wybrac 19" i dokupic same opony zimowe na podmianke.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Homologacja nie jest mityczna :cool2:

Widzę 17" i 18" zimówki, nie widzę 19" w tym modelu. Poszukam w innym systemie jeszcze.

Edytowane przez Ponta
Opublikowano

tak wiem, respektuje i dlatego chce dobrac odpowiednia strategie.

dodam ze model opon ktore znalazlem (Continental Winter Contact TS860S SSR*) sa w konfiguratorze BMW na felgach 19" Y Spoke 898M

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Styling 776, 778 pokazuje mi zimówki do 17" i w 18" styling 796M.

I taki komplet osoby bym kupił niż zimowe 19" szukał na przekładki.

Możesz też kupić Riale osobno i opony z homologacją osobno, to lepiej finansowo wychodzi.

Riale mają wszelkie homologacje i są w tym samym rozmiarze co OEM.

Opublikowano

Dzieki za rekomendacje z RIAL - nie bralem wczesniej pod uwage, rozeznam temat.

Rzeczywiscie opcja z 796M R18" byla od poczatku polecana przez handlowca. Mialem nadzieje ze wybor OEM jest jednak nieco szerszy.