Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!

dzis zauwazylem ze sie lozysko rozlecialo w prawym ramieniu wycieraczki. Sa tam2 lozyska,to drugie jest ok. Pytanie,czy ktos z was juz kiedykolwiek wymienial to lozysko?

Nwm dokladnie,ale widze ze moze byc na stale w siedzisku ramienia i trzeba bedzie cale ramie gdzies zakupic. Nwm,mialem nadzieje ze da sie to jakos wyciagnac albo wybic z tego siedziska. Druga czesc lozyska,ten srodek, zostala na trzpieniu i tu tez pytanie,czy to mozna normalnie zdjac?

Czy ktos z was sie z takim czyms juz kiedys spotkal?

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Tak ja sie z tym spotkalem. Dokladnie bylo to w 2011 roku przy mojej E61 - rozsypalo sie to w trasie przy przebiegu okolo 280 tys. U brata rok pozniej przy mniej wiecej takim samym przebiegu.

Nie wiem jak teraz, ale wtedy nie bylo zamiennikow i kupilem oryginalne ramie - koszt te pare lat temu oscylowal w granicach 450 PLN.

Opublikowano

Pytanie czy w przypadku gdy wycieraczki zaczynają sporadycznie "ząbkować"/ drgać podczas pracy to pierwsze oznaki zmęczenia silnika wycieraczek czy właśnie chodzi o te łożyska?

Pozdrawiam