Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Forumowicze,

Od paru dni jestem posiadaczem G30 poliftowej z listopada 20. Dostępne jest bezprzewodowe android auto. Problem jednak jest taki, że po chwili używania zaczyna przerywać muzyka albo się rozłącza. Czasami po godzinie a czasami po 15 minutach. Czy ktoś sobie z tym jakoś poradził? Telefon to Samsung Galaxy Note 10+ więc raczej mocny i w poprzednim aucie co prawda po kablu działało bez najmniejszego problemu. Tutaj bezprzewodowo jest lipa a nie bardzo wiem czy można korzystać z AA "po kablu" a nie bezprzewodowo. Tak czy inaczej bezprzewodowe połączenie zżera tak baterię że trzeba ładować po kablu bo indukcyjne nie daje rady. Dodam, że zarówno telefon jak i auto z najnowszym softem.

Z góry dzięki za pomoc !!

Piotr

Opublikowano
Mam niestety ten sam problem również z Galaxy Note 10, po losowym czasie muzyka niezależnie od źródła zaczyna przerywać w Android Auto. Przy podłączonym Galaxy S9 problem występował tylko przez chwilę po pierwszym uruchomieniu, później działał poprawnie przez kilka dni. To raczej wina oprogramowania telefonu które nie działa najlepiej z AA po WiFi albo aplikacja zostaje uśpiona przez system. Przywrócenie starej wersji, czyszczenie pamięci AA, ponowne parowanie tel. nic nie pomaga. Również mam najnowsze oprogramowanie w aucie po serwisie w maju.
Opublikowano
To samo u mnie. Serwis twierdzi ze w Lipcu ma byc wielka aktualizacja do Android Auto która ma rozwiazac kupe problemów z AA na ID7
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To samo u mnie. Serwis twierdzi ze w Lipcu ma byc wielka aktualizacja do Android Auto która ma rozwiazac kupe problemów z AA na ID7

A czy z Apple Car macie te same problemy? Bo u mnie w G05 tak to właśnie wygląda na dwóch różnych nowych modelach telefonu.

Czy powyższe problemy przy połączeniu po kablu nie występują?

Opublikowano

Mam ten sam problem w 3 g20...

Telefon samsung note 20 ultra 5g na nieszczęsnym chipie exynos.

Mam też nowy soft, który miał niby problem rozwiązać.

U mnie też ładowarka indukcyjna nie jest w stanie utrzymać poziomu baterii... więc kabel mimo androida bezprzewodowego cały czas podłączony.

Spotify zrywa czasami po 1h a czasami po godzinie i ponowne wciśnięcie play powoduje uruchomienie na 1s po czym znów pauza.

Często też dźwięk zaczyna przerywać i klatkuje tak po 0,5 s.

Resetuję stację i tel... maniana.

Ostatnio nawet zacząłem zmieniać ustawienia w trybie programisty... ale bez sukcesu.

Opublikowano

Progres w temacie rwania dźwięku i niestabilności przy odtwarzania mulimediów...

Istotne ustawienia dla androida 11

Spotify: dostęp do pamięci tak.

Ekran blokady, Widgety, audio: wyłączyć.

Optymalizacja zużycia energii: wyłączyć dla androidauto, spotify, janosik.

Pamięć ram dodaj do wykluczonych aplikacji spotify i janosika.

Automatyzacja optymalizacji wyłącz.

Problem z bramkami viatoll jest nadal... chyba nie do wykluczenia przy bezprzewodowym androidauto.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Po aktualizacji telefonu Galaxy Note 10 do wersji FUF5 nareszcie AA działa z G30 bez problemów. Dźwięk się nie tnie przy powiadomieniach i przy podglądzie kamery cofania. Problem jednak był w sofcie SAMSUNGA.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam Samsunga S8 - zniknęło mi Spotify (jak łączę Iphone 12 to jest widoczny), po zakończeniu zaś połączenia telefonicznego nie jest ono przerywane - musze odparować i sparować na nowo telefon.

Zastanawiam się, czy to jest problem z moim telefonem, czy ogólnie z Androidem ? - mam wersję 9...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, miałem na weekend do testów iX3, też mi rwało muzykę i komunikaty google maps, telefon to S20FE.

Czy można odpalić android auto po kablu?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem po aktualizacji oprogramowania G30 LCI i problem zniknął, tez miałem problem z rozłączającym się systemem Android Auto.

Narazie nie mogę narzekać, wiec jak coś się zmienił z systemem do dam znać.